Det har gått över tio år sedan Michael Schumacher skadades allvarligt i en skidolycka. Sedan dess vet ingen förutom den innersta kretsen hur han egentligen mår.
Det har gått över tio år sedan Michael Schumacher skadades allvarligt i en skidolycka. Sedan dess vet ingen förutom den innersta kretsen hur han egentligen mår. Bild: Shizuo Kambayashi

Familjen till Michael Schumacher får skadestånd efter fejkad intervju

En tysk tidning publicerade förra året en AI-genererad intervju med Michael Schumacher. Nu döms utgivaren att betala skadestånd till Schumachers familj, rapporterar Der Spiegel.

ANNONS
|

För ett år sedan publicerade den tyska tidningen Die Aktuelle en påstådd intervju med före detta Formel 1 föraren Michael Schumacher, som lider av en hjärnskada efter en skidolycka 2013, och inte synts i offentligheten sedan dess.

”Michael Schumacher i den första intervjun – en världssensation!”, löd rubriken.

Men problemet var att intervjun egentligen var gjord med ett ai-program, vilket enbart framkom i en fotnot i artikeln.

Publiceringen möttes av enorm kritik vilket slutade med att chefredaktören fick avgå och utgivargruppen Funke skrev en offentlig ursäkt till familjen. Men det räckte inte utan Schumachers familj valde att stämma Funke för den falska intervjun.

ANNONS

Nu ett år senare har domen fallit.

Enligt flera tyska medier har domstolen i München nu beslutat att utgivargruppen Funke ska betala 200 000 euro, motsvarande 2,3 miljoner kronor, i skadestånd till familjen.

LÄS MER:Schumachers lyxklockor till salu

LÄS MER:Vännerna om Michael Schumacher: ”Annorlunda”

ANNONS