Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Gustaf Nilsson Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Gustaf Nilsson Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Första matchen avklarad för Gustaf Nilsson

Det blev mållöst för Gustaf Nilsson i debuten med Häcken, men första matchen är gjort och nu blickar nyförvärvet framåt.
– Jag ska ta mitt ansvar och göra det som är bäst för laget, säger Gustaf Nilsson

Det var precis innan transferfönstret stängde som Gustaf Nilsson blev klar som Jeremejeffs ersättare i Häcken. Alexander Jeremejeff som i sin tur blev klar för Dynamo Dresden i tyska andraligan har varit Häckens bäste målgörare och en viktig nyckelspelare. Nilsson har nu tagit över anfallspositionen och startade i matchen mot Örebro på söndagen.

– Det kändes bra, det är såklart skönt för mig personligen att börja med en vinst men det är viktigt för laget med, säger Gustaf Nilsson.

Nilsson anslöt till Häcken under veckan och inför matchen mot Örebro hade han hunnit med några träningspass med laget.

– Veckan har varit lite hektisk men det har inte varit några problem, man är ju lite van med att byta klubb så det har inte varit några problem. Det är såklart lite speciellt, man känner inte alla riktigt och vet inte exakt hur man gör på planen men jag tycker vi hittar varandra okej idag så det ska vi jobba vidare på så kommer det bli bättre.

Nilsson fick förtroende direkt från start på Jeremejeffs anfallsposition där han gjorde en pigg debut med tidiga målchanser.

– Det är klart att jag får ansvar när jag ska komma in och ersätta honom (Jeremejeff), han är en duktig spelare och har gjort det bra för Häcken men nu vill jag komma in och göra det bra för Häcken också. Jag ska ta mitt ansvar och göra det som är bäst för laget, säger han.

Det blev dock mållöst för Nilsson i Häcken-debuten.

– Första chansen med vänsterfoten så får jag ingen riktig träff och i det andra läget så borde jag kanske skjutit istället för att försöka passa. Det var synd men det är bara att jobba vidare.

En timme in i matchen krockade Michael Almebäck och Gustaf Nilsson med huvudena och kort därefter gick Nilsson av planen och Kwame Kizito byttes in. Ett byte som Andreas Alm berättar var beslutad sedan innan och inte hade något att göra med krocken.

– Huvudet känns bra, jag hade kunnat fortsätta spela, säger Gustaf Nilsson.

Nu blickar anfallaren framåt och ser fram emot att utvecklas i det nya laget, närmast väntar Qviding i Svenska cupen och efter det AFC Eskilstuna.

– Nu är den första matchen gjord och den kändes bra så nu är det är bara att jobba vidare på det så vi kan göra det bättre, säger Gustaf Nilsson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.