Tefu Mashamaite, nummer 4, kramas om av sina lagkamrater efter sitt första mål för säsongen i Häckentröjan.

Första målet för Mashamaite

Han blev skadad redan i mars och fick vårsäsongen förstörd. Mot Helsingborg gjorde Tefu Mashamaite mål direkt. – Vilken comeback, va? säger han.

|

Den 31-årige sydafrikanen ådrog sig en skada i mars i en cupmatch mot Hammarby. Den svåra skadan i en underbensmuskel ledde till operation.

Mot Örebro fick han inte spela, men nu är den 31-årige sydafrikanen minst sagt tillbaka med besked.

I den 32:a minuten gjorde Tefu Mashamaite sitt första allsvenskamål i Häckentröjan. Samuel Gustafson fick tillbaka bollen efter en hörna och spelade in till en ren Mashamaite, som obehindrad och omarkerad kunde nicka in 2-0.

– Samuel slog en bra passning och jag behövde bara nicka bort den mot bortre stolpen. Jag tror inte att Helsingborg var riktigt beredda på det, säger Tefu Mashamaite.

Åkte till Sydafrika

Tiden under rehabträningen beskriver han som tuff mentalt. Han åkte även tillbaka till Sydafrika i en månad för at återhämta sig och anslöt till laget igen i juni.

– Det var ett riktigt bakslag. Jag hade gjort bra ifrån mig. Men jag behövde vara stark under skadan och det är riktigt kul att vara tillbaka och spela med killarna.

Han spelade i 68 minuter innan han byttes ut mot Jasmin Sudic, men han hade egentligen tänkt spela i 90 minuter.

Anledningen var en kollision med Helsingborgs Matthew Rusike i andra halvlek.

– Jag fick en mindre hjärnskakning och ville inte riskera någonting. Men det är ingen fara, jag är inte skadad igen.

Mångavattenpauser

Det var varmt att spela i matchen, men Tefu Mashamaite tycker inte att det finns något att klaga på.

– Vi fick ju tre vattenpauser, konstaterar han.

– I Sydafrika får man aldrig vattenpauser i det här vädret.

Även om det var en storartad comeback i allsvenskan för spelaren vet han inte om det blir fler mål under säsongen.

– Jag kan inte lova för mycket, jag är ju trots allt försvarare, säger Tefu Mashamaite.