Karla Borger under OS-turneringen i Rio 2016.
Karla Borger under OS-turneringen i Rio 2016. Bild: Petr David Josek/AP/TT

Förbjuds att spela i bikini – bojkottar tävling

Tyska beachvolleybollstjärnorna Karla Borger och Julia Sude bojkottar en storturnering i Doha, Qatar. Orsak: Spelarna tillåts inte bära bikini.

ANNONS

I mars arrangerar Doha för första gången en World Tour-tävling för kvinnor, men det blir utan VM-silvermedaljören Karla Borger och hennes partner Julia Sude.

– Vi är här för att göra vårt jobb, men stoppas från att bära våra arbetskläder, säger Borger till radiostationen Deutschlandfunk.

– Det är verkligen det enda landet och den enda turneringen där regeringen talar om för oss hur vi ska sköta vårt jobb – och det kritiserar vi.

Internationella volleybollförbundet (Fivb) uppmanar spelarna att bära t-shirt och längre byxor – "av respekt för kulturen och traditionen i värdlandet".

Borger säger att hon normalt inte har några problem med att anpassa sig till kulturen i ett land, men att värmen i Qatar – det kan bli upp till 30 grader i mars – gör det nödvändigt att spela i bikini.

ANNONS

Just hettan och luftfuktigheten var i fokus under friidrotts-VM i Doha 2019 då många deltagare i gångloppen kollapsade.

– Vi ifrågasätter om det är nödvändigt att ha en turnering där över huvud taget, säger Borger.

Petter Nilsson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS