Eslövs Daniel Kosiba skriker ut sin segerglädje efter att ha avgjort SM-finalen i bordtennis mot Rekord.
Eslövs Daniel Kosiba skriker ut sin segerglädje efter att ha avgjort SM-finalen i bordtennis mot Rekord.

Eslöv tog sjunde raka guldet

Eslöv gjorde det igen: tog sin tolfte SM-titel i bordtennis på 13 finaler och det sjunde guldet i följd.

ANNONS
|

Eslövs AI blev pressad till det yttersta och BTK Rekord ska ha all heder av sitt försök att överta tronen. Den regerande mästaren tvingades till en tredje match, men väl där var Eslöv överlägset, vann med 4–0, och har än en gång bevisat att man är Sveriges bästa bordtennislag.

Redan den första singeln kom att bli en nyckelmatch och det visste båda lagen.

Svensson vände

Simon Arvidsson ledde med 2–0 i set när rutinerade Robert Svensson såg till att låsa matchen – och därigenom kunde vända till seger, 3–2.

- Som matchen utvecklade sig är min vändning mot Simon i öppningsmatchen väldigt viktig och samtidigt skickar Xu Hui en signal till Rekord att de måste gå fullt på mig och Kosiba, sade Robert Svensson, som varit med i sju guldfinaler.

ANNONS

"Bästa laget"

Det grepp som Eslöv skaffade sig lyckades Rekord aldrig krångla sig ur och även om Michal Obeslo hade chans att förlänga matchen vände Daniel Kosiba till vinst.

- Eslöv är det klart bästa laget. Det är bara att erkänna. Vi tog inte vara på de möjligheter vi hade i nyckelmatcherna. Om några dagar kommer vi att kunna se tillbaka på en mycket stark säsong. Vi vann grundserien och gick till final i slutspelet, sade Rekords tränare Linus Mernsten.

I fredags tog Eslövs damlag sitt fjärde SM-guld på fem raka finaler. Tillsammans med herrlaget har de varit i 18 raka finaler som gett 16 SM-guld. Det är ett svårslaget rekord och det kan mycket väl fortsätta nästa säsong.

TT

ANNONS