Truls Möregårdh, i mitten, och resten av Eslöv fick fira ett SM-guld i bordtennis.
Truls Möregårdh, i mitten, och resten av Eslöv fick fira ett SM-guld i bordtennis.

Eslöv svenska mästare i bordtennis

Eslövs bordtennisherrar är svenska mästare. Skånelaget besegrade Halmstad i två raka matcher och fick revansch för fjolårets förlust.

ANNONS
|

Halmstad stod emot in i det längsta men till slut blev Eslöv för svårt i herrarnas SM-final i bordtennis. Efter att ha fått lämna ifrån sig titeln förra året tog Eslöv tillbaka SM-pokalen och har därmed ett 13:e SM-guld. Den andra finalmatchen slutade nämligen 4–2 till Eslöv.

Sveriges största bordtennislöfte på många år, Truls Möregårdh, är blott 17 år men fick nu ikläda sig hjälterollen. Efter matchen var det både glädje och en suck av lättnad. Han har satt stor press på sig själv och omgivningen nästan förutsätter att han ska vinna.

ANNONS

- Jag har haft en fantastisk vår och att få vinna guld i lag känns underbart. Att få vinna tillsammans med klubben och laget överträffar det mesta, säger Truls Möregårdh.

Tre guld på tre veckor

Han har tagit tre SM-guld – i singel, dubbel och lag – samt silver i mixed inom loppet av tre veckor. Det är bara ett fåtal spelare i Sverige som lyckats med detta.

Halmstad hade så när kunnat få till en tredje och avgörande match. Lägen fanns. Elias Ranefur spelade en fenomenal pingis och efter att ha vunnit i tre raka mot Ioannis Sgoropoulos tog han sig an Truls Möregårdh.

"Har en bra skalle"

Halmstadsspelaren gick fram till 2–0 i set och inget tydde i det läget på att Möregårdh skulle kunna vända på matchen, ännu mindre när Ranefur skaffade sig två matchbollar i tredje set. Även i skiljeset hade Ranefur stor ledning. Ändå var Möregårdh starkast till slut.

- Jag har en bra skalle, även när jag ligger under tror jag hela tiden jag ska kunna vinna. Lyckades också göra väldigt bra bollar när det stod och vägde, säger han.

ANNONS

Förutom att Möregårdh vann sina två singlar så var Xu Hui tillbaka i bästa författning och tog också han sina båda matcher.

TT

ANNONS