Eslöv och Storfors är vidare till SM-final. Arkivbild.
Eslöv och Storfors är vidare till SM-final. Arkivbild.

Eslöv och Storfors möts i final

För tredje året i rad möts Eslövs PK mot Storfors BTK i damernas SM-final i pingis. Eslöv avfärdade Halmstad BTK med 5–0 i den andra semifinalen medan Storfors hade fick slita hårt för att klara av Team Mälarenergi BTK med 5–3 i returen.

ANNONS
|

Eslöv har i praktiken 3–0 i och med kinesiskan Gao Junji, som är flera nummer för stor för någon att klara av. Nästan lika säker har Alex Galic varit och nu satte Eslöv in Daniela Moskovits som trea i laget.

Det gick lika bra det.

Hon vann båda sina singlar och fastställde slutresultatet till 5–0 mot Halmstad.

- Ja, jag har inte spelat på ett tag så det var skönt att få komma in och avgöra, sade Daniela Moskovits.

ANNONS

Team Mälarenergi hade så när fått till en tredje och avgörande match mot Storfors, men Katerina Toliou räddade fem matchbollar och avgjorde sedan på sin tredje i skiljeset mot Michaela Karlsson.

Christina Källberg vann två singlar för Team Mälarenergi, men kunde inte rå på Dina Meshref i en väldigt bra match från båda spelarna.

- Vi fick 3–0 lite lättvindigt och slappande nog av, sade Storfors lagledare Anders Hulth.

Eslövs PK spelar sin sjätte raka final och är ute efter femte SM-guldet. Två år i rad har man besegrat Storfors i finalen. Den här gången mönstrar värmlänningarna egyptiskan Dina Meshref, rankad 40 i världen, och hon kan bli en svår nöt att knäcka för de regerande mästarna.

- Vi får ta fram klassiska klyschan tredje gången gillt. Vi ska ge Eslöv en match och Dina Meshref visade fantastiskt spel idag, sade Anders Hulth.

ANNONS
TT

ANNONS