Eskilstunas Felicia Rogic var starkt bidragande till lagets semifinalseger i svenska cupen. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Eskilstuna till historisk final

För första gången i klubbens historia är Eskilstuna till final i svenska cupen för damer. Laget besegrade Umeå på bortaplan och ställs i finalen mot Häcken eller Rosengård.
– Jättekul, säger Felicia Rogic, som stod för ett mål och två assist i 4–2-segern.

Det var gästande Eskilstuna som tog ledningen i semifinalen när Loreta Kullashi satte 1–0 efter 25 minuter, framspelad av Felicia Rogic. Tio minuter senare var det dock kvitterat och lagen gick till pausvila med 1–1.

Men två snabba mål i den andra halvleken skulle göra att Eskilstuna kunde spela hem semifinalen relativt säkert. Först satte Kaisa Collin snyggt 2–1 genom ett lobbskott över Umeå-målvakten Agnes Granberg, som nog borde ha tagit den bollen. Därefter drogs Kullashi ner i straffområdet varpå Rogic sköt in 3–1 från straffpunkten.

Det blev ändå lite nerv när Alexandra Sandström reducerade i den 89:e minuten, men Eskilstuna stod emot och utökade även till 4–2 på tilläggstid genom Fanny Andersson. Återigen var Rogic framspelaren.

– Så fort vi hotar dem i djupled får jag ut ganska mycket, i dag kunde jag göra två såna assist, säger Rogic i C More.

Men segern kan ha blivit dyrköpt. I slutminuterna fick Kullashi en smäll som tvingade anfallaren att byta.

I final väntar vinnaren av Häcken och Rosengård som möts i den andra semifinalen på söndagen.

– Jättekul! Jag har aldrig spelat final tidigare. Det spelar ingen roll vilka vi får möta, jag ska kolla på matchen i morgon, säger Rogic.