Marcus Ericsson tvingades bryta premiären i formel 1 i Melbourne, Australien. Arkivbild.
Marcus Ericsson tvingades bryta premiären i formel 1 i Melbourne, Australien. Arkivbild.

Ericsson bröt i F1-premiären

Problemen fortsätter för den svenske Sauberföraren Marcus Ericsson. I Melbourne tvingades han bryta F1-premiären när bilen slutade fungera.

ANNONS
|

Marcus Ericsson startade som 17:e förare på Albert Park, stärkt av en kvalomgång som gav hopp om att kunna ta poäng i årets första lopp. Det skulle vara välkommet – de senaste två säsongerna har svensken inte tagit några poäng och han har pressen på sig att nå resultat.

Han avancerade en placering innan han bröt på det åttonde varvet. Det är andra året i rad han bryter Australiens Grand Prix. Det är ännu inte helt klart vad som hände.

- De håller på att undersöka det nu, men jag tror att det var något hydrauliskt problem som gjorde att bilen lade av, säger han när mörkret lagt sig över Albert Park och stallen håller på att plocka ihop.

ANNONS

"Jättejättetråkigt"

- Det är klart att det är väldigt frustrerande när man har gjort ett väldigt bra kval och sedan började racet väldigt bra, med en jättebra start och allt kändes väldigt bra. Att sedan få bryta så pass tidigt är jättejättetråkigt.

Ett rörigt lopp med många förare som bröt hade kunnat vara Ericssons chans.

- Det brukar vara så här i Australien, i första racet för året, det är många som har lite problem. Därför skulle det ha varit bra för oss att inte ha det. Men så var det i dag, säger han.

"Är surt"

Det är femte säsongen för Ericsson i bilsportens finrum, varav det fjärde med Sauber efter debutsäsongen med Caterham 2014.

På Albert Park har han sitt bästa reslutat hittills i karriären. 2015 kom han åtta i Australien. Sedan följde några svaga säsonger. Nu är det många i Sverige som undrar när han ska visa sin fulla potential.

ANNONS

- Det är surt när det känns bra att det händer saker som är utom ens kontroll. Men det känns som vi har en bil som är rätt så konkurrenskraftig, och då kommer det komma fler chanser att visa vad man går för. Jag är superladdad att slå tillbaka, säger Marcus Ericsson.

Ändå nöjd

Överlag är han, trots allt, nöjd med helgen:

- Jag tycker att den har varit jättejättestark från min sida, jag har inte gjort ett enda misstag på hela helgen och varit starkast i teamet varje gång vi har varit ute på banan. Jag känner mig otroligt nöjd med min egen insats.

Hans stallkamrat, den omtalade nykomlingen Charles Leclerc, Monaco, slutade på plats 13.

- Det betyder väl egentligen inte så där jättemycket. Vi förlorade chansen att ta en bra placering i dag, men det är en ny chans om två veckor som tur är. Så det är bara att ta nya tag till dess.

ANNONS
Melbourne, TT:s utsända

Fakta: Marcus Ericsson

Född: 2 september 1990 (27 år).

Från: Kumla.

Stall: Sauber (sedan 2015), tillsammans med nya stallkamraten Charles Leclerc.

Tidigare stall: Caterham (2014).

Bästa resultat i karriären: Åtta i Australien 2015.

Antal GP-lopp hittills: 77

GP-poäng totalt: 9

Förra året i Melbourne: Ericsson bröt efter att ha krokat i danske Haas-föraren Kevin Magnussen tidigt i loppet.

ANNONS