Engvall tremålsskytt när Djurgården vann

Stjärnförvärven saknades mot Örebro. Då klev Bristol City-lånet Gustav Engvall fram – gör hattrick och är i delad skytteligaledning. Och efter 4–0-krossen mot ÖSK säger Djurgårdens anfallare till TT:

|

Örebro saknade avstängde Kennedy Igboananike medan Djurgården kom till spel utan avstängde lagkaptenen Kim Källström och försvarsgeneralen Jonas Olsson som har ljumskproblem. Då stal Gustav Engvall showen på Behrn arena när Djurgården besegrade Örebro med hela 4–0 och tog ett jättekliv upp till andra plats i tabellen. På två chanser i första halvleken hade Engvall gjort lika många mål. Och tidigt i andra halvleken fullbordade succélånet sitt hattrick.

Ett fynd

Efter alla övergångsturer med Bristol City har 20-åringen verkligen fått en drömstart i Djurgården. Inte minst efter insatsen på söndagskvällen måste han ses som en av seriens fynd – men lånetiden går ut den 16 juli efter bortamatchen mot Östersund.

Och nu öppnar Gustav Engvall för en fortsättning i Djurgården – när TT tar upp frågan.

- Jag trivs som fisken i vattnet. Det är en fantastisk fin klubb och jag gillar medspelarna och alla runtomkring. Jag trivs jättebra här. Men just nu tar jag bara en match i taget.

TT: Fast du ser Djurgården som ett möjligt alternativ?

- Absolut, jag tycker om Djurgården, och det ser väl alla när jag spelar att jag bidrar med en del och krigar för laget. Vi får se vad som händer, men jag kan absolut tänka mig att stanna här ett år.

Två mål i första

Efter tolv minuter presenterade sig Gustav Engvall för första gången när han gjorde matchens första mål efter att distinkt ha placerade bollen förbi Örebros målvakt Oscar Jansson. Fullträffen kom till efter en snabb omställning och fint förarbete av anfallskollegan Kerim Mrabti som tog in bollen i straffområdet och sedan serverade sin anfallskollega på bäst sätt.

Och precis före pausvilan vände Gustav Engvall runt och ökade på ledningen till 2–0 efter ett fint inspel från Magnus Eriksson.

Hattrick

Tidigt i andra halvleken kunde Engvall fira ett hattrick efter att ha nickat in 3–0 framför den stora Djurgårdsklacken.

- Tre bra mål och tre bra framspelningar, säger han och ler brett.

TT: Och nu är du plötsligt i delad skytteligaledning med Magnus Eriksson.

- Är det så… det hade jag ingen koll på. Det är alltid kul. Jag får kriga vidare med Mange, han gav mig två ass i dag så jag får väl ge honom två i nästa match då.

Men det var anfallskollegan Kerim Mrabti som avslutade målskyttet på Behrn arena när han styrde in 4–0 efter att Jesper Karlström fått en drömträff från distans.