Röglebacken Adam Engström. Arkivbild.
Röglebacken Adam Engström. Arkivbild. Bild: Ulf Palm/TT

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

Förra säsongen svarade Röglebacken Adam Engström för nio mål på 52 matcher och slog igenom i SHL.
Nu satte han säsongens första mål redan i den fjärde omgången.
– Skönt att spräcka målnollan, säger 19-åringen efter 3–1 hemma mot Växjö.

ANNONS
|

Backen Adam Engström värvades till Rögle från Djurgården på ett juniorkontrakt, men slog under hösten igenom och spelade till sig ett SHL-kontrakt.

Då blev det nio mål på 52 matcher i SHL och slutspelet när Rögle blev nia i grundserien och åkte ut i SM-kvartsfinal mot Skellefteå.

"Ett väldigt bra mål"

Nu spräckte 19-åringen målnollan redan i den fjärde SHL-omgången. Hemma mot Växjö skickade Engström in 2–0 efter att backkollegan Michael Kaplan tidigare under den första perioden gett Rögle ledningen.

– Det var ett väldigt bra mål. Jag fick pucken på blå och hade ganska mycket tid, så jag fick sikta in mig ganska länge, säger Engström.

ANNONS

Han avlossade fyra skott mot Emil Larmi i Växjömålet – näst flest i hemmalaget.

– Jag försöker få mycket skott på mål. Om de inte går in skapar det mycket andra situationer framför mål. Jag har tränat ganska mycket på skott här under sommaren.

På det stora hela körde Rögle över Växjö, som vann SM-guld i våras. Brady Ferguson utökade till 3–0 innan Marcus Sylvegård reducerade för Växjö.

Draftad av Montreal

– Vi genomför matchen väldigt bra. Skönt att vinna här på hemmaplan, säger Adam Engström.

Röglebacken är NHL-draftad av Montreal och har regelbunden kontakt med den kanadensiska klubben.

– Det är väl ändå hyfsat mycket. Det kan vara att bara kolla upp hur jag mår och hur träningen går. Vad dem säger? Reflekterar väl över matcherna ibland och ser hur dem har gått, vad man kan göra bättre. Sådana saker, säger Engström.

ANNONS