England vill få ut mer av Dele Alli

Dele Alli, 22, har varit lysande i Tottenham under säsongen. I VM har han dock inte riktigt fått det att stämma. — Vi måste uppmuntra honom, säger förbundskaptenen Gareth Southgate.

ANNONS

Tottenham-stjärnan har varit riktigt bra i klubblaget under flera säsonger och bildar en fruktad duo tillsammans med Harry Kane. Men medan Harry Kane redan noterats för sex mål under VM-slutspelet i Ryssland så har poängproduktionen lyst med sin frånvaro för Dele Alli.

LÄS MER: England hyllar Sverige inför mötet: "Ett väldigt starkt lag"

Men mittfältaren försvaras ändå av förbundskaptenen Gareth Southgate.

– Dele har varit väldigt bra sedan jag blev förbundskapten. Sen är han som bäst när han hotar motståndarna med sina löpningar men mot Colombia blev det en annorlunda match. Han jobbade väldigt hårt för oss utan boll och vi måste kanske uppmuntra honom att ta sig in i de ytor där han är som bäst och kan påverka matchen mest, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Det är något vi måste titta på taktiskt. Men han gjort ett fantastiskt jobb för laget och när du spelar mot toppmotståndare så måste du göra båda delarna.

LÄS MER: Southgate om den inte så rumsrena ramsan: "Gillar den"

Vad säger du om ert anfallsspel?

– Vi vill skapa mer klara målchanser och vi kan skapa fler chanser. Mot Sverige kommer vi säkert ha lite mer boll men Sverige har visat att de kan ha 30 procent av bollen och vinna matcher. Du vinner aldrig en match på bollinnehav men vi ska bryta ned deras försvar och Dele är en spelare som ger oss alternativ till att göra det.

ANNONS