Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sveriges Philip Henningsson, Linus Arnesson och Mattias Zachrisson (till höger) under finalen mellan Spanien och Sverige i Arena Zagreb under handbolls-EM i Kroatien.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"En blandning av tomhet och stolthet"

Guldet blev till silver. Efter EM-finalförlusten mot Spanien var det en känslomix för Mattias Zachrisson.

Tomheten orsakades av den där andra halvleken när ingenting stämde. När Spanien chockade Sverige med ett aggressivt "5–1"-försvar – och lyckades vända halvtidsunderläget till seger, 29–23.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det var där det sket sig för oss, säger Mattias Zachrisson.

- Vi hade koll på matchen i första halvlek och ledde. Det känns sjukt bittert, men man måste faktiskt säga att vi förlorade mot ett bättre lag.

"Äckligt försvar"

Det svenska anfallsspelet fungerade inte alls och det blev bara två mål på de första 20 minuterna efter paus. Sverige såg inte riktigt ut att ha krafter kvar efter urladdningen i semifinaldramat mot Danmark i fredags.

- Vi chansade lite och försökte med olika lösningar, spelade sju mot sex och lite annorlunda. Men tyvärr får vi inte det där flytet i anfallsspelet och det blir jäkligt stillastående. Det var ett äckligt försvar som vi inte hittade några lösningar på, säger "Zacke".

"Sjukt stolt"

Så till stoltheten. För Mattias Zachrisson kom ju trots allt till den mixade zonen med en silvermedalj hängande runt halsen.

- När det får smälta lite vad vi har gjort den här månaden så kommer man vara sjukt stolt. Att vi åker hem med en silvermedalj var det inte många som trodde innan EM, säger han.

27-åringen ser dessutom ljust på den framtid som närmast kommer att handla om VM-kvalet mot Nederländerna i juni. Sverige måste kvala i och med att Spanien knep direktplatsen till nästa års VM i och med segern i EM-finalen.

- Att vi redan står här med ett silver betyder att vi har kommit jäkligt långt med den unga trupp vi har. Vi har tiden för oss.