Englands Ella Toone, vänster, gjorde 1–0-målet inför rekordpubliken 87 192 åskådare.
Englands Ella Toone, vänster, gjorde 1–0-målet inför rekordpubliken 87 192 åskådare. Bild: Alessandra Tarantino/AP/TT

EM-finalen slog 58 år gammalt publikrekord

Ett 58 år gammalt rekord har raderats. Finalen mellan England och Tyskland på Wembley lockade 87 192 åskådare – mer än någon annan EM-match på både herr- och damsidan.

ANNONS

Herr-EM-finalen mellan Spanien och Sovjetunionen på Santiago Bernabéu i Madrid 1964 lockade 79 115 åskådare. Sedan dess har ingen annan EM-match haft fler personer på läktaren – vare sig på herr- eller damsidan.

Fram tills nu.

Att publikrekordet skulle slås var inte särskilt överraskande då biljetterna till finalen på Wembley snabbt sålde slut. Och när publiksiffran presenterades i slutet av andra halvlek mellan England och Tyskland möttes det av ett stort jubel när den nya rekordsiffran på 87 192 konstaterades.

Förra årets EM-final på herrsidan mellan England och Italien spelades också på Wembley. Men på grund av Englands coronarestriktioner kunde det inte bli fullsatt och i stället var publiksiffran på 67 173 personer.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS