Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Elin Westerlund, 30, har åtta SM-guld i friidrott. Under pandemin har hon ställt upp som undersköterska. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Elin Westerlund, 30, har åtta SM-guld i friidrott. Under pandemin har hon ställt upp som undersköterska. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Elin Westerlund ryckte in som undersköterska – blev själv smittad i corona

Flerfaldiga SM-vinnaren Elin Westerlund har under pandemin lagt delar av träningen åt sidan för att hoppa in som undersköterska. Nu berättar Elin att hon själv drabbats av viruset.
– Jag fick en konstig känsla i bröstet, säger hon i en intervju med Sportexpressen.

Sedan april har friidrottsstjärnan Elin Westerlund hjälpt till i vården som undersköterska på Nya Karolinskas covid-19-avdelning.

Nu är dock den flerfaldiga SM-vinnaren sjukskriven och jobbar hemifrån, efter att ha testats positivt för viruset.

LÄS MER: SM kvar trots nya datumbesked – med Duplantis

I en intervju med Sportexpressen berättar Westerlund om hur hon upptäckte smittan i helgen.

– Jag fick en konstig känsla i bröstet. Jag kände efter lite extra eftersom jag har en kollega som smittats lite tidigare, så jag tog ett test och gick hem. Sen visade det sig i dag att det var positivt. Som tur var gick jag hem väldigt tidigt innan jag började hosta. Den kom först under kvällen och så fick jag lite feber.

Elin Westerlund har vunnit medaljer i både häck, stafett och femkamp. Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Elin Westerlund har vunnit medaljer i både häck, stafett och femkamp. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Uppmanar till att stanna hemma

Trots att Westerlund testats positivt och är sjukskriven för tillfället så är hon inte orolig för sjukdomens konsekvenser. Hittills har hennes symptom varit lindriga.

– De allra flesta som blir riktigt sjuka har en underliggande sjukdom. Jag skulle inte säga att jag blir mer orolig för mig själv med tanke på mitt jobb. Men jag känner en väldigt stor empati med andra, hur orättvis den här sjukdomen är, för det är vissa som drabbas så mycket hårdare, säger hon till Sportexpressen.

LÄS MER: Nu ligger bollen hos idrotten – klarar vi ansvaret?

Elin ska nu jobba hemifrån i minst sju dagar, och måste vara symptomfri i två dagar för att återgå till sitt tillfälliga arbete som undersköterska.

– Det är så viktigt att man stannar hemma om man har symtom, även om man mår helt okej. Positiv corona smittar lika mycket om man har få symtom som om man har många symtom, säger hon till Sportexpressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.