Nashville tog hem NHL-matchen mot Columbus.
Nashville tog hem NHL-matchen mot Columbus.

Ekholm avgjorde efter långa måltorkan

Utan mål på 17 matcher. När Nashville-försvararen Mattias Ekholm äntligen fick dit pucken avgjorde han NHL-matchen mot Columbus.

ANNONS
|

Filip Forsberg åkte på egen hand förbi hela Columbus försvar med pucken och skickade sedan en fin passning bakåt till en väntande Ekholm som kunde göra sitt tredje mål för säsongen, men det första sedan den 8 januari.

- Jag tycker att vi kämpade och vi fick några mål, vi hade tur, om man kan kalla det så. Jag tyckte inte att vi nådde upp till vår potential, men vi slåss, vi kämpar på där ute och när man slåss så här så händer det bra grejer, säger Ekholm till nhl.com.

ANNONS

Lagets spel blev bättre för varje period och Ekholms 4–3-mål, knappt halvvägs in i tredje perioden, blev matchens sista.

- "Fil" hade lite fart, så jag tänkte att jag skulle försöka komma in i spelet. Han spelade bra och det var bara att sätta fram klubban, och nätet var nästan öppet, så all ära till honom, säger Ekholm om sin lagkamrat Filip Forsberg.

Lagkamraten Calle Järnkrok gjorde 3–1-målet i andra perioden och utsågs till en av matchens bästa spelare.

I motståndarlaget Columbus utmärkte sig Alexander Wennberg med assist till två av lagets totalt tre mål.

Ottawa förlorade mot Winnipeg med 2–3, men lagkaptenen Erik Karlsson passade fram till bägge målen. Det innebär att den svenske backen för femte säsongen i följd (lockoutsäsongen 2012–13 borträknad) har kommit upp i 50 poäng. Det är han ensam om bland de aktiva NHL-backarna.

TT

ANNONS