Ekenman-Fernis lämnar Sävehof

Emma Ekenman-Fernis gjorde sitt första framträdande för Sävehof för fem år sedan. Nu är dock hennes sejour i klubben över efter tre SM-guld och ett silver.
– Jag har alltid strävat efter att testa på proffslivet, säger hon.

ANNONS
|

Hon har varit en av lagets absolut viktigaste spelare under de senaste säsongerna och varit med i flera av Henrik Signells landslagstrupper. Men efter fem år i Sävehof väljer nu Emma Ekenman-Fernis att lämna klubben.

– Efter fem år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning. Jag är väldigt glad över vad jag fått uppleva i Sävehoftröjan. Jag har haft helt fantastiska lagkamrater och träffat många härliga och engagerade människor i och runt klubben. Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit med på min resa i klubben och som utvecklat mig som både handbollsspelare och person, säger hon till klubbens hemsida.

ANNONS

– Det är inte första gången, och heller inte sista, som någon av våra duktiga Sävehofare ska vidare ut i proffslivet. Denna gång har det blivit Emmas tur och ingen är väl egentligen överraskad. Med ett målsinne och en kyla på yttersta toppnivå så har hon verkligen förtjänat chansen, säger sportchefen Emil Berggren.

För GP utvecklar Fernis, som har dragits med skadeproblem de senaste säsongerna men som nu åter är i gott slag, sitt beslut:

– Jag har alltid strävat efter att få testa på proffslivet och det kommer ganska lägligt nu när min fot är mycket bättre. Det känns rätt i tid för mig att lämna och testa något nytt, säger hon.

700 mål och tre SM-guld

Totalt under sin tid i klubben har hon gjort över 700 mål för Sävehof och varit med att vinna tre SM-guld och ett SM-silver innan hon nu fortsätter sin karriär på annat håll.

– Det finns så många fina minnen att välja mellan. Men om vi pratar gulden så är det i Scandinavium det absolut starkaste. Det var ... jag får rysningar bara jag pratar om det. Med Ida Odéns sista avslut och så. Det är det som sticker ut allra mest.

Vad som blir nästa steg i karriären är ännu inte klart.

ANNONS

Har du någon favoritliga sådär som du helst går till?

– Nja. Jag yttrar mig nog helst inte om det.

Under måndagskvällen skrev Handbollskanalen att Thüringer HC, där Mikaela Mässing spelar, blir blivande klubbadress.

– Intressant ... , säger Fernis och skrattar.

– Men det är inget jag vill kommentera mer än så.

ANNONS