Genoas Krzysztof Piatek jublar efter sin kvittering mot Sampdoria.
Genoas Krzysztof Piatek jublar efter sin kvittering mot Sampdoria.

Ekdal och Hiljemark fick dela på poängen

ANNONS
|

Ett hett Serie A-derby med två svenskar på planen. Då fick Genoas Oscar Hiljemark och Sampdorias Albin Ekdal dela på poängen.

Vare sig Ekdal eller Hiljemark återfanns i målprotokollet. Båda spelade dock hela matchen som slutade 1–1.

Kvällens på förhand hetaste möte var annars det mellan Lazio och Milan. De två klassiska klubbarna låg fyra och femma inför matchen som blev en dramatisk sådan.

Bortalaget Milans ivorian Franck Kessie gav gästerna ledningen i den 78:e minuten. Där och då huserade Milan på fjärdeplatsen och det såg länge ut som att laget skulle vara kvar där efter matchens slut.

ANNONS

Men Joaquín Correa ville annat. Argentinaren frälste Lazio när han med en halvvolley fastställde slutresultatet till 1–1 i den fjärde tilläggsminuten.

Juventus drar ifrån i toppen efter att värsta seriekonkurrenten Napoli tappade poäng hemma mot jumbon Chievo. Det blev 0–0 och Chievo tog i och med det oavgjorda resultatet poäng för första gången den här säsongen. Serietvåan Napoli har 29 poäng efter 13 omgångar, åtta poäng bakom Juventus.

Mattias Svanberg fick starta för Bologna hemma mot Fiorentina. Den unge mittfältaren byttes dock ut i 56:e minuten i matchen som slutade 0–0.

TT

ANNONS