Andreas Kramer tar sikte mot OS 2021.
Andreas Kramer tar sikte mot OS 2021. Bild: FREDRIK KARLSSON

Efter VM-missen: Kramer siktar på revansch i OS

Missen från VM i fjol gav nyttiga lärdomar – som Andreas Kramer tar med sig till OS nästa år. Men först ska han testa tävlingsformen på Slottsskogsvallen.
– Träningen har gått bra, men sedan ska det ju springas snabbt på banan också, säger svenske rekordhållaren på 800 meter.

ANNONS

Han har tre raka SM-guld på favoritdistansen, och för två år sedan blev han den förste svensk på 72 år att vinna EM-medalj på 800 meter när han knep silvret. 2019 var tanken att han skulle följa upp succén i VM-– men den gången slutade det med besvikelse och respass redan i försöken.

– Jag kände mig lite seg men har fått med mig massor i lärdom härifrån, sa Kramer då.

Så vad lärde du dig?

– Att inte ha någon av de första placeringarna, och ingen supertid heller är inget bra utgångsläge för att ta sig vidare, säger Kramer och skrattar.

ANNONS

Och mästerskapsrevanschen får vänta. OS är som bekant uppskjutet till nästa år, vilket gör att årets säsong – än så länge – mest handlat om att bygga upp kroppen.

– Det har varit väldigt annorlunda, jag har ju bara tävlat en gång. Men det kan nog komma något positivt ur det, man har ju kunnat köra på längre med grundträningen, och har kanske en bättre bas.

Stora målet: OS 2021

I lördagens löpartävlingar på Slottsskogsvallen (som sänds på gp.se) ställs Kramer mot bland andra Joakim Andersson – som var halvsekunden efter när de två möttes i Karlstad.

– Det var ett helt okej lopp. Men inget resultat som jag skryter över direkt. Kollar man ut nu så ser det ju inte ut att vara jättehärligt väder direkt. Men blir det lite bättre förutsättningar så hoppas jag kunna sätta upp ett hyfsat förstavarv, och försöka hålla hela vägen in i mål.

Lördagens tävlingar samlar stora delar av den svenska eliten. På damernas 800 meter möts exempelvis Lovisa Lindh och Hanna Hermansson i en prestigeladddad duell, och på 5000 meter kommer David Nilsson – som nyligen satte svenskt rekord på samma sträcka på landsväg – till start,

ANNONS