Efter öppna fejden – nu slås golfens tourer ihop

De har stämt varandra till höger och vänster. Det har varit öppet krig inom golfen med sportens största stjärnor mot varandra i varsin ringhörna. Nu kommer en minst sagt oväntad nyhet.
PGA-touren, Europatouren och LIV Golf slås ihop.
– En historisk dag för spelet vi alla känner och älskar, säger PGA-tourens kommissionär Jay Monahan i ett uttalande.

ANNONS
|

Ända sedan LIV-touren såg dagens ljus för drygt två år sedan har det stormar inom golfen. Touren som sponsras av Saudiarabien har kastat enorma pengar över några av sportens största stjärnor och lockat över dem till den penningstinna touren.

Något som rörde upp rejält med känslor.

Det har varit öppen fejd mellan PGA-touren och LIV-touren.

De två har stämt varandra fram och tillbaka.

En som valde att spela för den kritiserade LIV-touren var svenske stjärnan Henrik Stenson.

– Är det okej att jobba på exempelvis Ericson och åka till Dubai eller Saudi, men det är inte okej att spela en golftävling där?, sa han i en intervju med Ola Wenström.

ANNONS

Jublar efter beskedet: ”En historisk dag”

Då trodde de flesta att tourerna skulle fortsätta sitt öppna krig med varandra. Nu har det dock svängt och det rejält. För nu kommer nyheten om att de tre tourerna, PGA, Europa och LIV-touren slås ihop.

– Efter två år av slitningar och distraktioner är det här en historisk dag för spelet som vi alla känner och älskar, säger PGA-tourens kommissionär Jay Monahan i ett uttalande.

De tre kommer nu att jobba tillsammans och tillhöra samma ekonomiska verksamhet. Men hur tävlingarna och startfält ska se ut är ännu oklart.

– Det här görs för att skapa en organisation som ska gynna golfspelare, kommersiella och välgörande ändamål, partners och fans. Framöver kan fansen vara säkra på att vi tillsammans kommer att hålla det löfte vi alltid har gett: att främja konkurrensen för de bästa inom professionell golf och säkerställa att vi driver den här sporten in i framtiden, säger Jay Monahan.

ANNONS