Efter nya guldsuccén – nu ska Sjöström lära barn att simma

Sarah Sjöström var i vanlig ordning överlägsen på SM. Två snabba guld bjöd hon på under fredagen och allt pekar på att ytterligare två följer under lördagen. Men sen är tävlingsåret slut för Sjöström, som i stället åker till Sydafrika för att delta i ett projekt som ska få barn att börja simma.

ANNONS
|

I hemmabassängen på Eriksdalsbadet hade Sarah Sjörström, trots minimala förberedelser, inga som helst problem med att plocka hem två SM-guld. Det ena på gulddistansen från OS, 100 meter fjäril och den andra på mer ovana 200 meter medley.

–Det gick överraskandesnabbt på 100 meter fjäril. Segertiden 56,4 var inte mycket långsammare än min tid på SM förra året. Minns jag rätt vann jag då på 56,1, säger Sjöström till Dagens Nyheter.

I morgon finns chans till ytterligare två guld på 50 meter fjäril och 100 meter medley.

Efter det är det dock färdigtävlat när det gäller mästerskap för Sjöström, som i stället packar väskan för en resa till Kapstaden.

ANNONS

På söndag flyger stjärnan till Sydafrika för att delta i ett projekt där hon ska lära barn att simma.

– Det kommer att bli kul, men säkert också känslomässigt tufft att resa runt i kåkstäderna och se barnens vardag, säger Sjöström.

Projektet är ett initiativ från organisationen Projekt Playground där Sjöström tillsammans med landslagskolleganGabriella Fagundezfungerar som ambassadörer.

– Jag hoppas att vi kan inspirera barnen och självklart att vi också kan bidra med lite glädje och skratt, säger Sjöström.

ANNONS