Efter massiva kritiken – Boston bryter med Mitchell Miller

Boston Bruins gav Mitchell Miller ett kontrakt. Då stoppades spelaren av NHL och därefter protesterade klubbens egna spelare mot beslutet. Nu meddelar klubben att man bryter kontraktet med 20-åringen.
– Vi ber offret och hans familj om ursäkt om de känner sig inte ha blivit sedda och hörda. Vi ber om ursäkt om vi orsakat dem djup skada, säger Bruins i ett uttalande.

ANNONS
|

Mitchell Miller skapade stora rubriker i USA efter att det blev känt att han under en längre tid mobbat sin klasskamrat Isaiah Meyer-Crother. Trots det har hans hockeykarriär ändå sett ut att ta fart.

För i slutet på förra veckan kom beskedet att Boston Bruins gett den 20-årige talangen ett kontrakt med klubben värt 31 miljoner kronor.

Ett beslut som rörde upp väldigt mycket känslor.

En av de första som reagerade var NHL-bossen Gary Bettman. Han sågade klubbens beslut och gick ut och berättade att Mitchell Miller inte är tillåten att spela i NHL efter vad han utsatte sin tidigare klasskamrat för.

ANNONS

Han var inte den enda som gav klubben kritik.

Även lagets egna stjärnor gick till attack.

– Jag och mina lagkamrater står upp för integritet och allas lika värde. Hans (Miller) uppträdande går emot allt vad vi står för som lag och den kultur vi skapat, sa forwarden Nick Foligno i en intervju med Hockey Night in Canada.

– Vi har under en lång tid jobbat hårt för att skapa en speciell kultur här. Ska han (Miller) bli tillåten att spela med oss kommer det att vara en mycket lång process, sa Brad Marchand.

Klubben bryter nu kontraktet: ”Ska se över rutinerna”

Nu väljer också Boston Bruins att agera efter den massiva kritiken. För nu meddelar man att man river kontraktet med Mitchell Miller endast två dagar efter att man skrev på avtalet.

– Vi har en skyldighet gentemot våra fans, spelare, anställda och partners att se till alla etiska regler och protokoll följs. Vi ska se över rutinerna, så att det här inte händer igen, skriver NHL-klubben i sitt uttalande och fortsätter:

– Vi ber offret och hans familj om ursäkt om de känner sig inte ha blivit sedda och hörda. Vi ber om ursäkt om vi orsakat dem djup skada, säger Bruins i ett uttalande.

Mitchell Miller har erkänt att han mobbade sin klasskamrat och dömdes av en ungdomsdomstol i Ohio.

ANNONS
ANNONS