Robel Fsiha.
Robel Fsiha. Bild: MATHIAS BERGELD

Efter dopingavstängningen: "Jag vet ingenting"

Nyheten slog ned som en kalldusch efter EM-guldet. Den svenske friidrottaren Robel Fsiha har testats positivt för doping. Nu berättar 23-åringen om tankarna efter beskedet.
– De säger att det är doping, men jag har bara ätit en medicintablett mot förkylning, säger Fsiha till SportExpressen.

ANNONS
|

Först kom brottaren Jenny Franssons dopingbesked och kort därpå kom nästa svenska dopingfall.

EM-guldmedaljören i terränglöpning, Robel Fsiha, hade även han testats positivt för doping.

Sedan beskedet kom i slutet på förra veckan har det varit tyst från 23-åringen själv, men nu har berättar han för första gången om tankarna efter att han testats positivt för doping.

– Jag vet ingenting. De säger att det är doping, men jag har bara ätit en medicintablett mot förkylning, annars äter jag ingenting, säger Robel Fsiha till SportExpressen när tidningen når honom på telefon.

23-åringen är i Etopien när SportExpressen når honom, men han kommer resa till Sverige nästa vecka.

ANNONS

På frågan hur Fsiha reagerade när dopingbeskedet kom svarar han:

– Jag är lite ledsen, men jag vet ingenting.

Det är i dagsläget oklart exakt vilken substans som hittats i Robel Fsihas kropp, men testat ska vara gjort den 25 november. Det var två veckor innan EM-guldet togs, men Fsiha själv hävdar att han inte var dopad när guldet bärgades.

Robel Fsihas dopingbesked skapade starka reaktioner, inte minst i friidrottsvärlden. Den tidigare höjdhoppslegendaren Stefan Holm sa följande i en intervju med SportExpressen efter att Fsihas testats positivt:

– Det är fruktansvärt tråkigt. Jag blev både ledsen och förbannad när jag fick höra det. Samtidigt är det alltid bra att de som har fuskat åker dit, säger Stefan Holm.

ANNONS