Efter dödsolyckorna: Förarna kräver att banan byggs om

Tidigare i år omkom holländske tonårigen Dilano van ’t Hoff under en juniortävling i Spa. Inför Belgiens GP kräver nu flera F1-förare att banan byggs om.

ANNONS
|

På fyra år har två unga racerförare mist livet i Spa. I juli omkom 18-årige Dilano van ’t Hoff från Nederländerna efter ett lopp i Formel-Regional-Europamästerskapet. 2019 avled Anthoine Hubert 22-år gammal efter en kollision på en F2-tävling.

Den franske F1-föraren Pierre Gasly, var nära vän till Hubert.

– Vad jag vill ha som en förare, som en son, en blivande far, som en bror är att FIA granskar i detalj varför detta hände och vad vi kan göra för att stoppa detta från att hända igen, sa han till Reuters tidigare i år.

Båda olyckorna inträffade i närheten av den den beryktade passagen Eau Rouge/Raidillon. Aston Martins Lance Stroll är en av flera förare som nu kräver att banan byggs om.

ANNONS

– Det som har hänt är inte rättvist. Man måste se över den kurvan och göra de förändringar som krävs. Nu har två unga förare förlorat livet på samma ställe.

Den flerfaldige världsmästaren Lewis Hamilton vill också se en förändring inför F1-tävlingarna i Spa.

– Nu har två unga racerförare avlidit på samma ställe och då måste vi göra någonting, sa Hamilton i samband med Storbritanniens GP för ett par veckor sedan.

Banan har igått i Formel 1 sedan 1950 och det finns ett kontrakt även över 2024.

LÄS MER:Reynolds och McElhenney blir delägare i Alpine

LÄS MER:Två till sjukhus efter olycka på tractorpulling-SM

LÄS MER:Tävling på Isle of Man ställs in – efter dubbla dödsfall

ANNONS