Duellerade om svenskt släggrekord

Släggkastaren Thea Löfman är i lysande form – två dagar efter sitt svenska rekordkast putsade hon sin notering med över en meter till 73,31.
Detta som svar på Rebecka Hallerths sista kast, som då hivat i väg släggan över Löfmans tidigare svenska rekordnotering.

ANNONS

De två svenska släggtjejerna duellerade i tyska Halle under lördagen. Thea Löfman, Malmö AI, kom dit med ett färskt svenskt rekord från i onsdags då 20-åringen kastade 72,20 meter i friidrottsgalan i estniska Jöhvi. Det tidigare svenska rekordet löd 71,52 och sattes av Ida Storm 2017.

Nu utmanades hon av 28-åriga Rebecka Hallerth, som i sista kastomgången kastade 72,62. Där och då var Spårvägenkastaren innehavare av det svenska rekordet. Redan i den fjärde kastomgången hade Hallerth förbättrat sitt personliga rekord med över två meter när hon kastade 71,74.

Löfman gav sig dock inte. Endast några minuter senare kastade hon 73,31 och återtog sitt svenska rekord.

ANNONS

"Det är så kul att det gick bra för Rebecka också, hon är så värd det, hon kastade så bra. Men när hon kastade förbi mitt rekord så kände jag bara att "nej, jag måste få ha mitt rekord längre än två dagar", säger Thea Löfman i ett pressmeddelande från Svenska friidrottsförbundet.

ANNONS