Dubbla hemmasegrar i lag–SM – första guldet för Öis

Det blev dubbla hemmasegrar och flera fina resultat när ett publikfritt lag-SM avgjordes på Slottsskogsvallen.
– Det var väldigt skönt att få passera mållinjen först i dag, säger Ullevis Lovisa Lindh till SVT efter segern på 1 500 meter.

ANNONS
|

Under torsdagen stod Örgryte IS som värd för finalen i lag-SM i friidrott. Tävlingarna, som hölls utan publik, avgjordes på Slottsskogsvallen och det fanns lokala förhoppningar på både dam- och herrsidan.

På damsidan fanns Ullevi FK representerat som ett av sex lag och på herrsidan ställde både Ullevi, regerande mästare, och Öis upp bland de fem lagen.

På herrsidan blev det dramatiskt när Örgryte och Hässelby hamnade på samma poäng. Men segern gick till Öis som gick genom kvällen med fler grensegrar. Det betyder första guldet någonsin för Öis.

En av grensegrarna stod Melker Svärd Jacobsson för. Som favorit i stavhoppet vann han tävlingen på 5.40.

ANNONS

För SVT berättar han efter tävlingen om den tuffa sommaren.

– Jag har haft lite struligt hela sommaren med att få det att stämma så det var väl lite liknande idag. Det blir såklart en annorlunda sommar men det är inte så mycket att göra åt det. Under våren var man supertaggad på att kvala till OS och sen när en tävling efter den andra blir inställd och flyttad och så vidare sjönk motivationen. Det har varit kämpigt.

Ulleviseger på damsidan

Även på damsidan var det jämnt när Ullevi knep segern, tre poäng före Spårvägen.

Lovisa Lindh fixade sex poäng till sitt lag när hon vann 1 500 meter. Efter en skadefylld vår och tuff inledning på säsongen blev det seger med god marginal till konkurrenterna.

– Det var väldigt skönt att få vinna. Jag har haft en 800 meters-start på säsongen som varit under all kritik efter en ganska strulig vår. Så det var väldigt skönt att få passera mållinjen först i dag, säger hon till SVT.

LÄS MER:Charlotta Fougberg diskad efter segern i lag–SM

Andra resultat som stack ut under kvällen var Daniel Ståhls diskusseger med ett längsta kast på världsresultatet 68,10 – hans fjärde raka tävling över 68 meter – och Angelica Bengtssons årsbästa på 4,70 följt av tre misslyckade försök på svenska rekordhöjden 4,84.

ANNONS

Resultat:

Damer:

1. Ullevi FK, 78 poäng

2. Spårvägens FK, 75

3. Upsala IF, 63

4. IF Göta Karlstad, 62

5. Hässelby SK, 58

6. IFK Växjö, 37

Herrar:

1. Örgryte IS, 58 (vann tack vare fler grensegrar)

2. Hässelby SK, 58

3. Spårvägens FK, 57

4. Ullevi FK, 56

5. IFK Växjö, 38

ANNONS