Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nina Grawender (till vänster) och Sara Cavretti (till höger). Bild: Privat
Nina Grawender (till vänster) och Sara Cavretti (till höger). Bild: Privat

Dubbelt silver till Göteborg i Beachtouren

Beach Volley-festen har varit ett faktum hela helgen när Swedish Beach Tour avgjorts i Kviberg. Göteborg Beachvolley Club tog hem dubbla silver.

För femte året i rad anordnades Swedish Beach Tour på Beach Center i Kviberg. Göteborgstävlingen som är tourens andra stopp av totalt fem bjöd på strålande sol hela helgen. Anneli Friborg, ordförande i Göteborg Beachvolley Club är nöjd med helgens arrangemang

– Det har varit kanonväder och en helt fantastisk helg med fullt ös på läktaren, säger Anneli Friborg.

Redan i kvartsfinalen fick vi se ett klubbderby mellan Alexander Annerstedt och Martin Appelgren som mötte Alexander Herman och Ludvig Simonsson som alla spelar för Göteborg BC. De sistnämnda gick vinnande ur matchen och fick i finalen möta Viktor Jonsson och Linus Tholse. Göteborgslaget vann första set men kunde sedan inte stå emot när motståndarna drog ifrån och de förlorade tillslut med 1–2 i set.

– Alla fyra killar tränar i samma träningsgrupp i Göteborg BC under vinterhalvåret och det var lite svårt att veta vem man hejade på. Det hade varit kul att se den matchen i finalen, säger Anneli Friborg.

"Jag frågade chans på henne"

I damfinalen fick vi se Nina Grawender (Göteborg BC) tillsammans med Sara Cavretti (Beachbrothers BC). Ett lag som innan helgens tour aldrig hade spelat ihop.

– Jag har bara sett hennes namn på olika turneringar så att vi som nytt lag kom ända till final är helt sjukt, jag är så stolt, säger Nina Grawender.

Att dom hamnade i samma lag är Nina Grawenders förtjänst.

– Jag frågade chans på henne och så tackade hon ja. Vi är en väldigt bra kombo, hon är liten och explosiv och jag är stor och har bra räckvidd.

I finalen ställdes de mot Felicia Granberg och Karin Lundqvist där Grawender och Cavretti förlorade matchen med 2–1 i set.

– Jag är supernöjd ändå, mitt och Saras spel har bara blivit bättre och bättre ju längre vi spelade ihop, säger Nina Grawender.

Även Sigrid Simonsson (Göteborg BC) tog sig till semifinal där hon och lagkamraten Anne-Lie Rininsland fick se sig besegrade av just Nina Grawender och Sara Cavretti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.