Kristian Karlsson och Mattias Falck i VM i USA.
Kristian Karlsson och Mattias Falck i VM i USA. Bild: Per Hällström

Dubbelparet klart för kvartsfinal i VM

Mattias Falck och Kristian Karlsson är klara för kvartsfinal i bordtennis-VM efter att ha vänt underläge till vinst med 3–2 i set. Däremot kunde inte Anton Källberg och Truls Möregårdh förvalta de lägen de skaffade sig i sin åttondelsfinal i dubbel.

ANNONS

Det sydkoreanska paret Cho Dae-Seong och An Jae-Hyun pressade Falck och Karlsson till en tuff femsetare i VM-åttondelen i Houston. Det kunde blivit svensk seger i två raka efter ledningar både i andra och tredje set för svenskarna.

– Det är små marginaler och det är väldigt viktigt att vara noggrann i servar och returer, sade Karlsson.

I fjärde set inledde sydkoreanerna bäst, men en fantastisk forcering där det mest stämde gick Falck och Karlsson från 1–3 till 10–4 och kunde sedan ta hem setet.

I skilje var det jämnt fram till 6–5 då Falck ock Karlsson valde att ta timeout. Den fungerade väl och de tog därefter fyra raka poäng innan segersiffrorna kunde skrivas till 11–6.

ANNONS

I kvarten väntar Fan Zhendong och Wang Chuqin från Kina, men det är inget som oroar svenskparet.

– Vi spelar på en hög nivå nu. Bäst av fem set, allt kan hända, menar Kristian Karlsson.

Källberg och Möregårdh hade allt i egna händer mot Ho Kwan Kit och Wong Chen Ting från Hongkong. Efter fyra hårda set fick Källberg och Möregårdh en drömstart och gick fram till 6–0 och därefter skaffade de sig tre matchbollar, men Ho och Wong kunde ändå vända och vinna.

– Just nu känns det bara surt. Detta är en match vi skulle vinna, sade en mycket besviken Källberg.

ANNONS