Dragos Madaras stängs av

Sverigetvåan i tennis, Dragos Madaras, stängs av från all tennis.
Nu utreds han av tennisens antikorruptionsbyrå.
– Vi ser självklart allvarligt på alla brott och misstankar om brott mot korruptionsreglerna, säger Christer Sjöö, generalsekreterare på tennisförbundet.

ANNONS
|

Svensk tennis har skakats av två skandaler på kort tid.

I somras kom beskedet att Sverigeettan, Mikael Ymer, hade stängts av i 18 månader efter att han missat tre dopningskontroller. Ymer meddelade senare att han beslutat sig för att avsluta sin karriär.

Tidigare i september kom uppgifter om att Sverigetvåan Dragos Madaras stängs av i väntan på utredning – uppgifter som nu har bekräftats.

På sin hemsida meddelar tennisens antikorruptionsbyrå, International Tennis Integrity Agency (ITIA), att 25-åringen har stängts av från all tennis och att han nu är under utredning.

”Sedan 17 augusti har Madaras förbjudits delta i några tennisevenemang”, skriver ITIA.

ANNONS

Tennisförbundet: ”Ser allvarligt på det”

Christer Sjöö, generalsekreterare på svenska tennisförbundet berättar att han fick nyheten om Dragos Madaras några minuter innan det kom ut på ITIA:s hemsida.

– Vi ser självklart allvarligt på alla brott och misstankar om brott mot korruptionsreglerna och det ligger i vårt högsta intresse att värna om vår sport och motverka all form av korruption. Så vi välkomnar självklart utredningen, säger han.

Har ni varit i kontakt med Dragos?

– Vi har sökt honom, men inte fått kontakt än.

Hur går ni vidare?

– Nu är det en utredning som ska genomföras av ITIA och frågan ligger där. Sedan får vi se vad de kommer fram till. Som jag förstår det är Dragos avstäng till dess att ett besked kommer.

Hur tänker du kring att Sveriges två bästa herrspelare har stängts av på kort tid?

– Det är tråkigt och det är klart att det skadar vår idrott och ryktet kring idrotten. Det är beklagligt.

ANNONS