Dragos Madaras avstängd – utreds för brott

Mikael Ymer stängdes av i 18 månader och avslutade därefter sin karriär. Nu är även Sverigetrean, Dragos Madaras, 25, avstängd i väntan på utredning av International Tennis Integrity Agency, ITIA.

ANNONS
|

Det är Epoch Times som uppger att Dragos Madaras nu utreds för brott. Detta mot tennisens antikorruptions- och antidopningsregler. Uppgifter som även Expressen har gått ut med.

I väntan på utredningen finns den svenske tennisspelaren med på en lista över spelare som inte tillåts till någon av turneringarna runtom i världen.

Han är just nu rankad på 216:e plats i världen och spelade Davis Cup för Sverige förra året. I september skulle han varit med i Davis Cup men lämnade då återbud på grund av personliga skäl.

– Det finns inget fall som ligger på vårt bord i nuläget. Och om det hade funnits vore det svårt för oss att kommentera, säger det svenska tennisförbundets tävlingsansvarige, Bengt Helmersson till Expressen.

ANNONS

I väntan på utredningen är detaljerna och själva utredningen hemlighetsstämplad.

– Om det finns någon sanning i dessa uppgifter så kommer ITIA meddela oss först när de har tagit ett beslut. Generellt så går ITIA direkt till spelaren som får chansen att överklaga. Därefter tar ITIA ett beslut om vidare åtgärder, säger Helmersson.

ITIA vill inte kommentera uppgifterna.

Men Bengt Helmersson berättar för Aftonbladet om att dessa uppgifter givetvis skadar svensk tennis.

– Det är så klart trist och det skadar svensk tennis. Det är tråkigt bara att den här uppgiften finns men vi får se vidare vad som ligger bakom, säger han.

ANNONS