Douglas Lindelöw tillbakavisar anklagelserna om våld mot hästar.
Douglas Lindelöw tillbakavisar anklagelserna om våld mot hästar. Bild: MATHILDA AHLBERG

Douglas Lindelöws svar efter anklagelser om hästmisshandel

Den svenska landslagsryttare som anklagas för att ha utövat våld mot hästar träder nu fram. I ett inlägg på Instagram tillbakavisar Douglas Lindelöw uppgifterna.
”Jag är fullt medveten om situationens allvar men tillbakavisar bestämt anklagelserna om misskötsel av hästar”, skriver han.

ANNONS
|

Tidigare i veckan rapporterade Sportbladet om en svensk landslagsryttare som anklagas för att ha utövat våld mot hästar. I granskningen beskrivs hur hästar bestraffats på ett våldsamt sätt och att ryttaren även agerat oacceptabelt mot personal.

Efter uppgifterna agerade Svenska ridsportförbundet och stängde av ryttaren från all landslagsverksamhet och polisanmälde honom.

Nu träder ryttaren, Douglas Lindelöw, fram och bemöter anklagelserna i ett inlägg på Instagram.

”Jag är fullt medveten om situationens allvar men tillbakavisar bestämt anklagelserna om misskötsel av hästar. Jag är naturligtvis inte ofelbar men står fast vid att vår skötsel och träning av hästar utförs med högsta respekt och i enlighet med etablerade normer och regelverk. Det har inspektioner från myndigheter bekräftat genom åren”, skriver han.

ANNONS

Undersökt hästarna

33-åringen driver sedan flera år en hästgård i Skåne tillsammans med sin mamma.

”I ljuset av de aktuella anklagelserna är vi naturligtvis beredda att samarbeta fullt ut med eventuella utredningar och undersökningar - som vi välkomnar. Vi är öppna för att vidta ytterligare åtgärder för att säkerställa och förbättra våra djurs välfärd om så krävs”, skriver Lindelöw.

Han skriver att det den här veckan gjordes en oberoende veterinärbesiktning av samtliga hästar på gården och att det inte resulterat i några anmärkningar.

Douglas Lindelöw var med i det svenska hopplag som vann EM-silver i Göteborg 2017.

LÄS MER:Elitryttare anklagas för misskötsel

LÄS MER:Ridsportförbundet polisanmäler ryttare

ANNONS