Donald Trump gjorde ingen succé på Nationals Park.
Donald Trump gjorde ingen succé på Nationals Park. Bild: DANNY WILD

Donald Trump utbuad under slutspelsmatch: "Lås in honom"

USA:s president Donald Trump såg slutspelsmatchen i baseball mellan Washington Nationals och Houston Astros på plats. Något som inte uppskattades hos fansen. När Trump visades på jumbotronen buades han ut och delar av hemmapubliken skanderade också "Lås in honom".

ANNONS
|

Det var det femte mötet i slutspelsserien mellan Washington och Houston som lockade den amerikanske presidenten att se matchen på plats på Nationals Park.

Men Donald Trump var inte alls populär bland publiken.

När Trump filmades och visades på jumbotronen svarade fansen med att bua ut sin president. En stor del av hemmalagets supportrar skanderade också "Lås in honom". Just de orden var någonting som Trump själv använde mot sin motståndare Hillary Clinton under det amerikanska presidentvalet 2016.

Om publikreaktionerna var anledningen till att Donald Trump valde att lämna matchen, som Washington förlorade, i förtid är oklart, men att Donald Trump inte är speciellt populär i Washington var däremot ingen överraskning alls. Staden är i väldigt stor utsträckning demokrater och Trump är inte den enda som buats ut på Nationals Park. Jimmy Carter, Ronald Reagan, Richard Nixon, George H.W. Bush och George W. Bush gick samma öde till mötes.

ANNONS

Egen karriär

Trump, som var baseballspelare i ungdomens dagar, har tidigare lyft fram sin talang för sporten och i en intervju med Economic Club of Washington har han hävdat att han var eftertraktad i den amerikanska högstaligan MLB.

– Jag rekryterades och alla ville att jag skulle gå till Major League, sa Trump i intervjun.

Att den sittande presidenten besöker en match under World Series är tradition sedan lång tid tillbaka. Något som också är en tradition är att presidenten kastar den första "pitchen" i matchen, men den traditionen valde Trump att bryta.

MLB-representanten Rob Manfred har enligt The Guardian sagt att Donald Trump inte ville utföra kastet för att "göra fansens upplevelse så positiv som möjligt".

ANNONS