Hammarbys Jiloan Hamad krokar i benen på en framrusande Daniel Sundgren i AIK och skapar en straff till AIK.
Hammarbys Jiloan Hamad krokar i benen på en framrusande Daniel Sundgren i AIK och skapar en straff till AIK.

Domaren tvekade inte på avgörande straffen

Det krävdes 80 minuter innan derbyt mellan Hammarby och AIK på riktigt tände till. Huruvida den situation där Jiloan Hamad och Daniel Sundgren krokade ihop skulle bli den tändvätskan som den faktiskt blev – det rådde det dock delade åsikter om.

ANNONS
|

- Den är väl solklar, säger Sundgren, vars AIK fick den matchavgörande straffen.

I en ganska sömnig och chansfattig tillställning var det med tio minuter kvar som tåget mot ett oavgjort resultat kastades av rälsen. Daniel Sundgren ramlar efter en duell med Jiloan Hamad i Hammarbys straffområde. Domaren pekar på straffpunkten och Tarik Elyounoussi skjuter in 1-0 till AIK.

ANNONS

Den situationen blev, föga förvånande, en ganska het potatis i den mixade zonen efter matchen.

- Jag har kollat på situationen. Alla får tycka och tänka vad man vill. Men om det är någon som ska ha frispark där så är det jag, säger en besviken Jiloan Hamad.

Olika åsikter

TT: Du har sett repriser, men kändes det så i ögonblicket det skedde också?

- Jag kände att jag var före, att han trycker ner mig och trampar på min fot när jag ligger. Det har inte med att det är ett derby att göra, men om man ska blåsa ska man ha varit hundra procent säker.

Daniel Sundgren, den andre målsägande i fallet, var föga förvånande av annan åsikt.

- Det jag vet hundra procent är att han hakar upp mina ben och att jag inte kan springa vidare. Jag har inte sett situationen, men jag kan inte springa vidare, det är solklart.

ANNONS

Ingen tvekan

Domare Andreas Ekberg, som hade sett reprisbilder på situationen, fick agera vattendelare.

- Sundgren och Hamad går i närkamp. Först blir den en situation (en påstådd knuff från Hamad) som inte är något enligt oss. Sedan hakar Hamad upp Sundgren i straffområdet, så då är det straff. Vi är rätt på det klara med det.

TT: Det fanns ingen tvekan heller?

- Nej. Inte alls.

TT

ANNONS