Domarchefens avhopp skakar handbollsvärlden

Med två månader kvar till OS i Tokyo hoppar det internationella handbollsförbundet IHF:s domarbas Roman Gallego av sitt uppdrag. Han gör det i protest mot att IHF:s mångårige ordförande, egyptiern Hassan Moustafa, ska ha lagt sig i vilka domare som ska döma vilka matcher i stora mästerskap, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

"Anledningarna är mina djupa meningsskiljaktigheter med IHF:s ordförande på grund av hans inblandning i tillsättningen av domarna, speciellt nu när vi närmar oss OS i Tokyo. Han tvivlar på opartiskheten hos nordiska domare som dömer nordiska lag", skriver Gallego i ett mejl till bland annat till tidningen.

Hassan Moustafa har varit ordförande i IHF sedan 2000 och tidigare i år genomfördes herrarnas VM i hans hemland Egypten. Då förlorade värdnationen bland annat mot Sverige i mellanrundan, en match som hade norska domare.

Sveriges domarbas Björn Ericsson vill inte uttala sig om Gallegos anklagelser mot Moustafa, men hyllar den spanske domarbasen.

ANNONS

– Jag beklagar hans avgång. Han har en viktig position och han har gjort ett fantastiskt fint jobb, säger Ericsson till Aftonbladet.

ANNONS