Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christian Djoos, till höger. Arkivbild.

Djoos: De ska inte få knuffa runt oss

Christian Djoos tillhör inte direkt de storväxta spelarna i Washington. Det hindrade honom inte från att utmana Vegasbjässen James Neal.

Den 23-årige backen tuppfäktades med Neal sedan denne först gett sig på Djoos backkollega Brooks Orpik och sedan hackat på målvakten Braden Holtby efter avblåsning i slutet av andra perioden.

Trots sina 76 kilo såg han inga problem med att gå i klinch med 100-kilosbjässen Neal, som såg upprörd ut efteråt. Duellen var en av många i matchen och ledde inte till någon utvisning.

Den tredje finalen är den som innehållit mest fysiskt spel så här långt.

- Det är slutspel. De kanske använder det där lite mer än vad vi gör, men vi får svara upp. De ska inte få knuffa runt oss, sade den förre Brynäsbacken som gör sin första NHL-säsong.

Nicklas Bäckström hyllade sin Gävlepolare för hans inställning.

- Han är Gävlebo, så han är tjurig. Han är lik pappa sin, sade Bäckström om Djoos vars pappa Pär spelade i Brynäs och Frölunda och gjorde 82 NHL-matcher för Detroit och New York Rangers.

Christian Djoos var nöjd över segern och tycker att hans lag spelar allt bättre defensivt i finalserien. Efter sex insläppta mål i den första finalen har Washington bara släppt in tre på de två senaste matcherna.

- Jag tycker vi gör det bra, vi sätter dit våra chanser och låter inte dem komma för nära mål så att de kan peta in returer.