Dirk Nowitzki såg mötet mellan Bollnäs och Edsbyn

Bollnäs vann annandagsderbyt mot Edsbyn.
Sedan firade laget med den tyske basketlegendaren Dirk Nowitzki.
– Det här är min nya favoritsport, säger han till Bandypuls.

ANNONS
|

Annandagsbandy är en kär svensk tradition som brukar locka många. Men det hör inte till vanligheterna att även tyska basketstjärnor hoppar på tåget.

Det var precis vad som hände när Edsbyn tog emot Bollnäs. Då hade den 213 centimeter förre power forwarden Dirk Nowitzki bänkat sig.

Nowitzki är gift med svenska Jessica Olsson – och gick på matchen i den lilla orten med svågrarna, fotbollsbröderna Martin och Marcus Olsson. Dessutom med Oscar Jonsson, den förre bandyspelaren som avslutade sin karriär 2017.

– Min fru har rötter här i trakten runt Ljusdal, vi åker ofta dit och hälsar på hennes mormor. På den vägen har jag lärt känna Oscar, han är ju en legendar i Edsbyn, förklarar Nowitzki för Bandypuls.

ANNONS

Invald i Hall of Fame

Efter att Bollnäs vunnit matchen med hela 6–1 knallade trion, inte Jonsson som spelat för Edsbyn, också ned i omklädningsrummet och gratulerade laget.

– Jag gillade det skarpt, en härlig upplevelse. Bandy är min nya favoritsport, sammanfattar Nowitzki.

Tysken, som ses som en av de bästa européer som någonsin spelat i NBA, avslutade sin karriär 2019. Den innehöll 21 säsonger med Dallas Mavericks varav den när han förde laget till sin första titel och utsågs till hela ligans MVP sticker ut.

Han valdes i höstas in i basketens Hall of Fame.

LÄS MER:Bollnäs tog storseger i bandyklassiker

LÄS MER:Detroit Pistons slår alla med 27 raka förluster

LÄS MER:Här är sportåret 2024

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS