Dillion Brooks slog LeBron James i skrevet

Los Angeles Lakers superstjärna LeBron James jagar sin femte NBA-titel.
I matchserien mot Memphis Grizzlies har han haft flera hårda duster med Dillion Brooks – och i nattens match utdelade Memphis-spelaren ett slag mellan benen på LeBron.

ANNONS
|

LeBron James och hans Lakers vann nattens match mot Memphis Grizzlies med 111-101, och leder således matchserien med 2–1. Men den stora snackisen efteråt var inte resultatet.

I stället diskuterades situationen mellan Dillion Brooks och LeBron James, där den förstnämnde delade ut ett slag mot skrevet på James. Han fick matchstraff och fick alltså inte spela resten av matchen.

”Försökte skydda mina kronjuveler”

LeBron James låg länge på golvet med stora smärtor, men reste sig och stod för en bra insats när han ledde sitt lag till segern.

– Jag försökte bara fokusera på matchplanen. Det var mycket kvar att spela efter incidenten. Jag försökte bara resa mig igen, skydda mina kronjuveler och gå vidare till nästa sekvens, sa LeBron efteråt.

ANNONS

På presskonferensen efter matchen fick Lakers stjärna frågor om huruvida han tycker att Brooks borde bli avstängd för förseelsen.

– Jag vet inte, jag sitter inte med i disciplinkommittén. Om han är utanför laguppställningen så är han det och vi får förbereda oss för det i sådana fall.

Dillion Brooks däremot vägrade ställa upp på intervjuer efter matchen. Memphis Grizzlies tränare Taylor Jenkins uttalade sig däremot till NBA:s hemsida, och sade kort och gott:

– Domarna tog ett beslut.

LÄS MER:Mångmiljonböter för bänkade toppspelare i NBA

LÄS MER:Demar DeRozans dotter skrek – för att psyka motståndarna

LÄS MER:Jordans skor rekorddyra: 23 miljoner

ANNONS