Buya Turay träffade Joakim Nilsson olyckligt i ansiktet med en cykelspark innan han senare ordnade en straff för Djurgården mot Elfsborg.
Buya Turay träffade Joakim Nilsson olyckligt i ansiktet med en cykelspark innan han senare ordnade en straff för Djurgården mot Elfsborg.

Dif-stjärna utsatt för rasism: "Oacceptabelt"

Buya Turay anklagades för filmning efter söndagens match mot Elfsborg. Nu uppger Djurgården att anfallaren har fått ta emot rasistiska påhopp på sociala medier.

ANNONS
|

Mötet mellan Djurgårdens och Elfsborg på Tele2 arena innehöll det mesta.

Förutom en otäck huvudskada på bortalagets mittback Joakim Nilsson och ett rött kort på Djurgårdens Haris Radetinac tilldelades hemmalaget dessutom en straff efter att anfallaren Buya Turay fällts utanför straffområdet.

Efter matchen, som Djurgården vann med 2–0, anklagades spelaren för filmning – något han själv tillbakavisade med kraft på sitt eget Instagramkonto under måndagen.

"Alla kan hålla käften och hitta något annat att prata om i stället för att tala dumt på sociala medier för att bli kända. Gå hem, bli fulla och gå och lägg er", skrev han bland annat.

ANNONS

Enligt ett officiellt uttalande från Djurgården har Turay efter sitt utspel fått motta rasistiska påhopp och grova kränkningar.

"Sedan situationen ägde rum har han tvingats motta mängder av oacceptabla meddelanden – såväl grova kränkningar som rasistiska påhopp. Det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende och något som Djurgården Fotboll härmed vill ta kraftigt avstånd från. Vi accepterar inte att någon av våra spelare eller anställda i föreningen utsätts för attacker och hot, oavsett om det gäller etnicitet, religion, könsidentitet, läggning, eller annat", skriver klubben på sin hemsida.

När TT får tag i Djurgårdens presskontakt, Olle Arnell, utesluter han inte att påhoppen mot Buya Turay kan komma att polisanmälas.

- Han har främst fått meddelandena på sociala medier. Vi har egentligen inget mer att säga än vad som står på hemsidan. Han har fått motta rasistiska påhopp och kränkningar, och vi vill markera att det är oacceptabelt, säger han och meddelar att han ska höra med klubbens säkerhetschef om man ämnar gå vidare i frågan.

TT

ANNONS