Daniel Ståhl var stabiliteten själv i kvalet.
Daniel Ståhl var stabiliteten själv i kvalet. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

ANNONS
|

I natt

Ståhl och Simon stensäkra

Det var inget snack i diskuskvalet. Daniel Ståhl drämde i väg sin diskus över kvalgränsen i första kastet och Simon Pettersson blev tvåa i sin kvalgrupp. Lika enkelt som ansträngningslöst.

Sämre gick det för de tre svenskarna som sent kvalade in på 3000 meter hinder. Ingen av Vidar Johansson, Simon Sundström eller Emil Blomberg nådde personbästa och det blev respass direkt i kvalet.

Norén noggrannheten själv

Alex Norén går mot ett golfguld! Det är visserligen många rundor kvar, men efter nattens spel, Norén var inne på hål 16 när det här skrevs, ligger svensken tvåa. Leder gör mexikanen Carlos Ortiz på nio under par. Henrik Norlander har tappat efter sin fina första dag och står mitt i sin runda på två slag under par.

ANNONS

LÄS MER:Vinden och vänsterbenet i vägen för Christine Bjerendals OS-dröm

Dahlberg/Bergström i medaljslag

Efter att ha blandat och gett första dagen har den potentiella guldduon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström stabiliserat sig och ligga tre totalt efter hälften av seglingarna är gjorda. För Olivia Bergström och Lovisa Karlsson har en liknande kurva gällt – dock utan att verka kunna hota om medalj. Duon från västkusten ligger sjua totalt efter halva tävlingen.

Möjlig medalj inför sista seglingen

Josefin Olsson har presterat starkt under de senaste dagarnas jollesegling. Fredagens första race slutade dock med en 22:a plats – och Olsson halkade utanför pallen. Nu avgörs allt i ett i skrivande stund pågående race.

LÄS MER:Jag vill förlora min journalistiska heder

Sjöström utanför pallen – stolt ändå

Det blev ingen första svensk medalj signerad Sarah Sjöström inatt. I finalen på 100 meter fritt gjorde hon en fin andra sträcka – men kunde inte bräcka topptrion McKeon, Haughey och Campbell. Sjöström slutade femma, men var nöjd med sitt lopp.

– Helt galet att jag kan ta mig tillbaka till den här nivån, sa hon efteråt.

LÄS MER:GP sammanfattar OS-dagen 29 juli

På schemat

Krossad hemmadröm

Klockan 12.00 svensk tid kan Sverige förstöra åtminstone en uns av det fina medaljmood som byggts upp här i Japan. Hemmanationen ligger i skrivande stund tvåa i medaljtabellen, ett guld bakom Kina. Japan gick vidare som en av två grupptreor med fyra poäng – och ska vara en möjlig munsbit om det svenska landslaget kan prestera som tidigare.

ANNONS

LÄS MER:Ryde räddade straff och oavgjort i sista sekund

Holmer hoppar i kanoten för semi

Erik Holmer behöver komma topp tio för att ta sig till final när dagens kanotslalomsemi avgörs. Start 07.00 svensk tid.

Stålheim siktar uppåt

I tävlingens två sista race, varav det första börjar 07.35 svensk tid, hoppas Jesper Stålheim knipa placeringar och poäng på de framför. Han ligger elva inför sista dagen.

LÄS MER:Kan gå hur långt som helst

OS-debut i dykning

Emma Gullstrand, 20 år från Jönköping, hoppar för första gången i en olympisk bassäng under morgonen. Klockan åtta börjar kvalet i tremetersdykningen.

Viktig herrhandbollsmatch

Herrarnas handbollsturnering kan sammanfattas med ett tveksam ”nja” hittills. Nu ställs man mot Egypten i en viktig match. Start 09.15.

Kul Kulkval ...

... för Fanny Roos som gjort en fin säsong hittills. En finalplats är utan tvekan inom räckhåll och den jakten börjar 12.25 svensk tid.

LÄS MER:OS-bubblan har spruckit

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS