Detroit förlorade med 3–7 mot Montreal och har inlett NHL-säsongen rekorddåligt, med sex raka förluster.
Detroit förlorade med 3–7 mot Montreal och har inlett NHL-säsongen rekorddåligt, med sex raka förluster.

Detroits kris allt djupare: "Får vara nog nu"

Filip Forsberg gjorde sitt tredje mål på två matcher när Nashville slog Minnesota, 4–2, i NHL. För Detroit går det desto sämre. 3–7 mot Montreal innebär att det klassiska laget har gjort sin sämsta säsongsinledning hittills.

ANNONS
|

Sex förluster på sex matcher är Detroits sämsta NHL-start sedan laget bildades för 92 år sedan. Det är en dyster trend för den anrika klubben som fram till för två säsonger sedan aldrig hade missat slutspel, men som nu har gjort det två år i rad.

- Det är mycket snack nu om att "vi borde göra si, vi borde göra så". Det är två liknande matcher efter varandra. Vi börjar okej men sedan kan vi inte bara falla ihop helt huvudlöst, säger veteranbacken Niklas Kronwall till Detroit Free Press, som skriver om förlusten under rubriken "Detroit Red Wings gör sig själva till åtlöje".

ANNONS

"Måste visa stolthet"

Efter två raka storförluster, först 2–8 mot Boston och nu 3–7 borta mot Montreal, måste någonting förändras, säger Kronwall.

- Vi måste tillbaka till grunderna. Det som har hänt har hänt, och vi kan inte göra någonting åt det. Men nu måste vi se oss själva i spegeln. Jag måste bli bättre och vi måste bli bättre som lag.

- Vi måste visa lite stolthet nu, nu får det vara nog. Vi måste börja göra jobbet nu. Allting börjar med hårt arbete, och just nu sliter vi inte tillräckligt hårt.

Bättre går det för Nashville och Filip Forsberg. Forsberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen när Nashville vann mot Minnesota med 4–2 och tog sin femte seger på sex matcher.

- Det är klart att det är skönt att ha fått en sådan start och att jag känner att målen sitter. Hockeymässigt tycker jag att jag fortfarande har en del att jobba på, men ja, jag har ju hellre fyra mål än noll, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

ANNONS

Tangerade rekord

En annan svensk som utmärkte sig under nattens NHL-spel var John Klingberg. Dallasspelarens inledningsmål i mötet med Ottawa räckte ändå inte för vinst och matchen slutade 4–1 till kanadensarna.

Men med målet har Klingberg samlat på sig sex poäng (fyra mål och två assist) på fem matcher. Han tangerar därmed ett poängrekord i Dallas. Tidigare var Darryl Sydor den enda Dallasbacken som hade gjort poäng i de fem inledande matcherna på säsongen, då han startade säsongen 1998–99 med att göra 10 poäng på fem matcher.

Rättad: En tidigare version innehöll felaktigheter gällande Dallas poängrekord.

TT

ANNONS