"Det skulle aldrig hända i en herrserie"

Jitex vann serien, men i stället för att fira har man fått ladda för dagens kval till Elitettan. – Det är så fruktansvärt dåligt och skulle aldrig hända i en herrserie, säger Linn Andersson.

ANNONS
|

Hon är mittback och har varit i Jitex sedan den allsvenska tiden. 2014 åkte laget ur landets högsta serie, och året efter blev det nedflyttning igen. Nu har vägen tillbaka påbörjats, och enligt Andersson ser det ljusare ut än på länge.

– Vi har en bra bredd i truppen med både rutin och unga spelare. Och våra juniorlag går också väldigt bra, våra 16-åringar gick till kvartsfinal i SM och ligger dessutom tvåa i division 3. Ekonomin är på fötter igen och det är stor skillnad mot när jag kom och det var lite kris, summerar Linn Andersson.

På lördagen möter Jitex Asarum i kvalet till Elitettan. Jitex vann sin serie, men det räcker alltså inte för att ta klivet upp.

ANNONS

– Vi är den enda serien där man behöver kvala fast man vinner. Det är så fruktansvärt dåligt och skulle aldrig hända i en herrserie. Det är himla tråkigt, säger Linn Andersson.

Kvalmotståndare, Asarums IF, vann sin serie med 14 poängs marginal och målskillnaden 64–18. Men Andersson är inte oroligt att förra årets kvalmiss (då mot Västerås BK 30) ska upprepa sig.

– Vi vet att vi är bra när vi gör som vi ska. Vi har 13 spelare med från förra året, så den där fasen när man ska lära känna varandra har inte varit lika lång i år. Vi har bra stämning i laget och ska visa vad vi kan, säger hon.

Matchen spelas på Åbyvallen klockan 15.00 i på lördagen. Returen spelas i Asarum.

ANNONS