"Det sänder ut felaktiga signaler"

Caroline Wozniacki var minst sagt upprörd efter att hon slagits ut ur US Open. Men det var inte hennes motsåndare Jekaterina Makarova som fick sig en känga. I stället gick danskan hårt åt Makarovas landsmaninna, det tidigare dopningsavstängda Maria Sjarapova.

ANNONS
|

CarolineWozniacki, rankad femma i världen,hade inför US Open chansen att kliva upp som ny världsetta, men den drömmen gick i krasch efter att hon besegrats av ryskan Jekaterina Makarova med6-2, 6-7, 6-1 i den andra omgången.

Efter matchen var danskanWozniacki upprörd och riktade sin ilska mot en annan ryska, Maria Sjarapova, som är tillbaka efter dopningsavstängning och arrangören som hon menar behandlat ryskan för bra med tanke på hennes historik.

–Att låta en femteseedad få spela på bana fem med starttid efter klockan 23 är oacceptabelt, samtidigt som en spelare som nyss kommit tillbaka från en dopningsavstängning får spela på centercourt, det är tvivelaktigt och det sänder ut felaktiga signaler, saWozniacki efter förlusten.

ANNONS

– Jag förstår den affärsmässiga sidan av det hela, men jag tycker en spelare som kämpat sig tillbaka från skada och är rankad femma i världen förtjänar att spela på en bättre bana än bana fem.

ANNONS