"Det är jobbigt att inte veta och bara få vänta"

Sandra Näslund kraschade i samma backe som Anna Holmlund men klarade sig undan med en hjärnskakning. – Det är klart att Annas krasch har påverkat mig, säger hon till SVT.

ANNONS
|

19 december kraschade skicross-stjärnan Anna Holmlund i Italien. Den svenska stjärnen ligger fortfarande nedsövd efter olyckan. Dagen efter kraschade även Sandra Näslund i exakt samma backe men klarade sig undan med en hjärnskakning.

– Det är klart att Annas krasch påverkade mig men det är inte på grund av det som jag kraschade, jag tycker ändå att jag hade fokus på det jag skulle göra. Men det är klart att man blir skakad efter en sådan där händelse, säger hon till SVT.

Att inte veta hur tillståndet är med nära vännen, Anna Holmlund är påfrestande berättar Sandra.

ANNONS

– Det är jobbigt så klart, det är jobbigt att inte veta och bara få vänta men jag försöker att ha tankarna på annat och fokusera på mitt, säger Sandra samtidigt som hon medger att det varit svårt. Det är klart att tankarna går ju mycket till Anna.

Efter både sin egen och Annas olycka har dock Sandra inte tvekat på framtiden som skicrossåkare.

– Nej, det var mitt fel att jag kraschade, det var jag som gjorde ett misstag, hade jag åkt som jag skulle hade det inte hänt, det var klantigt av mig. Man vet att riskerna finns och att det händer olyckor men skulle jag vara rädd för att krascha och göra illa mig hade jag nog slutat för länge sedan.

ANNONS