De vann Göteborgsvarvet Marathon

På onsdagen bestämde sig Linus Rosdahl för att springa Göteborgsvarvet Marathon – på söndagen vann han det historiska loppet.
– Det känns bra, det känns bra!

ANNONS
|

Drygt 6 000 löpare kom till start i det historiska första Göteborgsvarvet Marathon, men endast en kunde komma i mål först.

Den äran fick Linus Rosdahl. Hässelbylöparen, som dock bor i Göteborg, korsade mållinjen på Slottsskogsrinken på tiden 02.19.56.

– Det känns bra, det känns bra!

Till skillnad från många andra, som kanske har förberett sig i månader, blev det här loppet lite av en spontanare för vinnaren.

– Jag kom på att jag skulle springa i onsdags. Så jag har tränat ganska mycket och är lite ner-tränad.

Du har tränat för mycket?

– Ja exakt, jag har inte styrt upp så mycket. Men det funkar ändå om man är hyfsat genomtränad.

ANNONS

Linus Rosdahl berättar att planen var att springa på en tid någonstans mellan 2.30 och 2.20. Men efter starten insåg han att det skulle kunna gå att springa ännu snabbare.

– Det var en kille som öppnade ganska tufft, så jag tänkte att jag kunde går för under 2.20. Det var precis, det är alltid något. Sen var det fantastiskt med publik runt banan.

Han tillägger:

– Jag var rätt trött tidigt, men då lyfte publiken mig längs med hela banan.

Hanna Lindholm korsade mållinjen först på damsidan.
Hanna Lindholm korsade mållinjen först på damsidan. Bild: Anders Ylander

Hanna Lindholm först bland damerna

På damsidan var det Hanna Lindholm, Högby IF, som kom först i mål.

Hon var bästa svenska under det vanliga Göteborgsvarvet – och vann nu alltså det historiska Göteborgsvarvet Marathon genom att springa på tiden 02.43.30.

– Det är superkul, jag gillar att springa i Göteborg. I dag var det dessutom förvånansvärt mycket publik. Jag tycker det var superkul att det var så många ute, säger hon efter målgången.

Hon fortsätter med ett skratt:

– Mitt namn ropades ju hela tiden, men jag insåg sen att det var för att mitt namn står på skylten. Jag har inte så många vänner här.

Vad är det du gillar med att springa i Göteborg?

ANNONS

– Jag vet inte, det är en löparstad liksom och det är alltid folkfest.

LÄS MER:Magnus och Carl gick i mål – nio år senare

LÄS MER:Se målgången i Göteborgsvarvet Marathon

LÄS MER:Löparfesten tillbaka i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS