Arkivbild: Janne Andersson
Arkivbild: Janne Andersson Bild: JOEL MARKLUND

De spelar EM-kvalen nästa vecka

Under onsdagen tog förbundskapten Janne Andersson ut EM-kvaltruppen inför matcherna mot Färöarna och Norge i september.

ANNONS
|

Den 5 och den 8 september spelar herrarnas fotbollslandslag EM-kval mot Färöarna respektive Norge. Med sex matcher kvar och totalt 18 poäng att spela om var den stora frågan vilken kursriktning Andersson väljer att ta.

– Det är 24 spelare. Vi använder ju 23 spelare i matchsituation, men vi har valt att ha 24 för av erfarenhet så händer det nästan alltid någonting helgen innan samlingen och då brukar vi alltid få kalla in någon, sade Janne Andersson under pressträffen.

Truppen innehöll få överraskningar. Niklas Hult ersätter skadade Augustinsson, samtidigt som Muamer Tankovic är uttagen i truppen.

Målvakter: Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen.

ANNONS

Backar: Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Niklas Hult, Pontus Jansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf.

Mittfältare och forwards: Sebastian Andersson, Marcus Berg, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, John Guidetti, Alexander Isak, Jacob Johansson, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Gustav Svensson, Muamer Tankovic.

Det stod sedan tidigare klart att Ludwig Augustinsson och Viktor Claesson missar EM-kvalen på grund av skador. När liknande situationer har uppstått vid tidigare tillfällen menar Andersson att laget har visat att de har klarat det på ett bra sätt, och tror sig göra det även denna gång.

– Jag kan inte bortse från Viktor Claessons utveckling de senaste åren som har varit helt fantastisk. Han har bidragit med poäng och arbete i landslaget. Jag hade gärna haft med honom. Pratar vi Ludde så var han mitt förstaval från början. Det är klart att en stamspelare som har spelat alla matcher och är så pass bra och nyttig som han har varit, hade jag jättegärna haft med honom, sade Andersson.

Läs mer: Augustinsson borta i månader – missar EM-kval

ANNONS