Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Danska segrarens publikhyllning: "Känner mig svensk här"

Det blev dansk seger i lördagens kür i Gothenburg horse show. Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy var klassen bättre än övriga startfältet och hyllade Göteborgspubliken efter vinsten.
– Jag känner mig svensk när jag är här, säger hon.

I fjolårets världscupfinal bjöd Isabell Werth på uppvisning i Scandinavium. Tyskan vann tävlingen 2017, 2018 och 2019 – men 2020 saknades hon och flera andra i den yppersta internationella toppen i startfältet. I Isabell Werths ställe var det danskan Cathrine Dufour som fick sola sig i segerglansen.

Lördagens pass inleddes med flera fina svenska prestationer. I de mer etablerade namnens frånvaro var både Kungsbacka-ryttaren Natalie Oldfors och Paulinda Friberg uppe i ledning under kvällen. Ett tag var det trippelt svenskt i toppen.

Det varade dock inte längre än till Frederic Wandres entré. Tysken rev ner kvällens första helpubliksapplåd och såg ut att gå mot seger. Idel väl utförda moment på hästen Duke of Britain gav honom 81,465 procent – och en överlägsen ledning. Även han skulle dock få se sig passerad. Danskan Cathrine Dufour var bäst för dagen. På 17-åriga veteranen Atterupgaards Cassidy samlade hon ihop imponerande 87,86 procent – med god marginal ner till tvåan Benjamin Werndl.

LÄS MER: Vann hästlotteri – nu rider hon i världscupen

Lördagens program blev en fin revansch efter att samma häst snubblat under fredagens uppvisning.

– Jag är väldigt glad med hästen. Det kändes inte bra när det där hände i går kväll men han kändes mer trygg i dag, säger Cathrine Dufour – som passade på att skicka en hyllning till läktarna.

– Publiken är fantastiskt. Det är galet. Jag känner mig svensk när jag är här. Cassidy gillar inte att de klappar, men det visar att de vill stödja oss. Jag har tur som har en sån publik, säger hon.

För västkustens lokala hopp Natalie Oldfors slutade lördagen med en sjundeplats av de tretton startande. Bästa svenska blev Sandra Dahlin på hästen Ichi, vars bakgrundshistoria som avkomma till en lotterivinsthäst är värd alla tillgängliga segerbonusar. Ekipaget slutade femma på den personliga rekordnoteringen 79,845 – nära 80 procentsvallen.

– Jag kunde inte ha drömt om det här före den här veckan startade. Jag är jätteglad, sa Sandra Dahlin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.