Dansk dominans i dressyren – Carina Cassøe Krüth tog dubbla segrar i Scandinavium

Det var dansk dominans när dressyr avgjordes i Scandinavium.
Carina Cassøe Krüth inledde med att vinna Grand Prix-tävlingen och följde sedan upp med att ta hem lördagens Kür.
– Det var en fantastisk atmosfär i arenan, säger segraren.

ANNONS
|

Göteborg är näst sista anhalten för ryttarna i den västeuropeiska ligan och viktiga poäng står på spel i jakten på de åtråvärda platserna till världscupfinalen i Omaha, USA, i början av april.

För svenskt del började det dock dåligt redan innan tävlingarna hade hunnit dra igång. Hemmahoppet Natalie Oldfors, boende i Onsala, och hennes Mickey M fick stryka sig efter veterinärbesiktningen.

Dansk dubbelglädje i Scandinavium

Så i stället för svenskt jubel blev det dansk glädje. Carina Cassøe Krüth och hennes Heilines Danciera började med att ta hem fredagens Grand Prix-klass, den första delen i världscupen, strax före landsmaninnan Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack. Trea kom den tyska dressyrdrottningen Isabell Werth, som bland annat vunnit världscupfinalen fyra gånger.

ANNONS

När det på lördagen sedan var dags för det fria programmet, Küren, fick Werth, fredagens tredjeplats till trots, gälla som storfavorit.

Efter halva det tio personer stora startfältet hade visat upp sig ledde svenska Johanna Due Boje med hästen Mazy Klovenhoj. Hennes program rev ner stora applåder i Scandinavium och hon belönades med poängen 74,760 av juryn.

Det höll henne i ledningen fram tills dess att fredagens tvåa Nanna Skodborg Merrald äntrade scenen.

Därefter väntade Isabell Werth och hästen Quantaz. Efter ett bejublat program tog Werth över ledningen.

Det skulle dock inte stå sig speciellt länge för efter Werth var det dags för gårdagens segrare Carina Cassøe Krüth.

82,775 var vad hon hade att slå och med ett program ackompanjerat av musik från olika boy bands tog danskan hem sin andra raka seger med poängen 86,855.

– Jag är jättenöjd, jag kan inte vara något annat. Hon (Heilines Danciera) var super i dag igen, säger Carina Cassøe Krüth.

Hyllar publiken i Scandinavium

Isabell Werth behöll sin andraplats och trea blev Nanna Skodborg Merrald.

Bästa svenska blev Johanna Due Boje på en femteplats.

– Jag är väldigt nöjd och stolt, säger hon.

– Jag älskar det här programmet och jag märker också att Mazy älskar det med. Hon får mer självförtroende och blir mer avslappnad när hon hör musiken.

ANNONS

Due Boje passade även på att hylla publiken i Scandinavium.

– Alla pratar om atmosfären i Göteborg och nu fick jag äntligen uppleva det själv. Och det är något helt annat än jag någonsin kunde föreställa mig, säger Johanna Due Boje.

LÄS MER:Johanna Lassnack och Elsa Berggren har gjort succé med podd om hoppning

LÄS MER:Pontus om succén på Instagram och OS-satsningen

LÄS MER:Känslosamt när Peder Fredricsons All in hyllades i Scandinavium

LÄS MER:Förväntansfulla besökare på hästmässan:”Gäller att veta vad man letar efter”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS