Daniel Ståhl efter segern i Finnkampen: ”Ett skämt”

De svenska stjärnorna gjorde vad som förväntades av dem när Finnkampen drog i gång i Helsingfors. Daniel Ståhl vann guld i diskus och var inte särskilt imponerad av sina konkurrenter.
– Det är ett stort skämt att ingen annan finländare kastat längre än Frantz, säger Ståhl till Iltalehti.

ANNONS
|

Daniel Ståhl har i många år dominerat diskussporten i idrottsvärlden och har ett VM-guld och ett OS-guld som bevis på det.

Tre Finnkamper i rad har diskusstjärnan Daniel Ståhl kastat över 69 meter. Men i år gick sviten inte att leva upp till och han stannade till slut på resultatet 65,34 under den pågående landslagskampen.

Trots att resultatet var långt i från hans personliga rekord var det ingen skräll att han vann diskustävlingen. Tvåa blev kollegan Simon Petterson på 63,76 och trea finländaren Frantz Kruger på 58,08.

Frantz Kreuger är 47 år gammal.

– Det är ett stort skämt att ingen annan finländare kastat längre än Frantz den här säsongen, säger Ståhl till Iltalehti och fortsätter:

ANNONS

– Systemet måste förbättras så att unga finländare kan kasta längre.

Kreuger håller med om att läget inte ser så bra ut och hoppas det är övergående.

– Jag är lite orolig, men samtidigt är det en utvecklingsfas vi går igenom just nu. Det kanske skulle krävas ett annat format för sporten här, med ett handikappsystem beroende på ålder... Jag vet inte. Men man ska komma ihåg att det inte för så längesedan Sverige inte hade någon i toppen och vi slog dem hela tiden.

Sverige vann diskustävlingen med 13–9 sedan Sebastian Löschner slutat sexa.

I längdhoppet segrade svenske förhandsfavoriten Thobias Montler med resultatet 7,75 meter. Han var den enda svensken på pallen. Både andra-, tredje- och fjärdeplatsen togs av finska Kalle Salminen, Kristian Pulli och Topias Koukkula.

Således vann Finland längdtävlingen på lagnivå med 12–10.

LÄS MER:Svensk drömstart i Finnkampen

LÄS MER:Ståhl dubblar: "Ska göra allt jag kan"

ANNONS