Damernas EM senareläggs. Arkivbild.
Damernas EM senareläggs. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Damerna får ge plats åt herrarna: "Irriterande"

Damernas EM skulle spelas sommaren 2021. Efter att herrarnas EM nu har flyttats fram med ett år får damerna maka på sig.
– Det finns en logik i det beslut man har fattat, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

ANNONS

Beslutet att flytta fram damernas EM har inte fallit i god jord hos alla.

– Det är irriterande att vi blir bortknuffade, säger landslagsanfallaren Rebecka Blomqvist till Aftonbladet.

– Jag kan inte säga att jag är förvånad, men fortfarande är det väldigt svårt att förstå att vi ska bli drabbade. Hur hade de gjort om det vore tvärtom?

Landslagsmittfältaren Elin Rubensson uttrycker sig mildare.

– Jag litar på att rätt beslut tas. Det är inte så mycket vi kan göra åt läget. Hälsan går först. Men det är klart att det är tråkigt, säger hon till TT.

Herrarnas EM kommer, på grund av coronaviruset, i stället att spelas mellan 11 juni och 11 juli 2021. Damernas EM skulle enligt plan inledas 7 juli samma år, men flyttas nu fram till ett obestämt datum. Sommaren 2022 är ett alternativ då det inte arrangeras något annat stort mästerskap.

ANNONS

– Det är en komplex situation att hantera, säger Håkan Sjöstrand på Svenska fotbollförbundet..

– Det är ett EM-kval som är färdigspelat för herrarna medan det finns ett kval för damerna som fortfarande pågår. Då behöver vi hitta en väg framåt givet omständigheterna.

Håkan Sjöstrand bekräftar också att damernas EM-kval i april flyttas fram.

Marie Carlsson/TT

Patrik Larsson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS