Malmös Erdal Rakip ger Malmö ledningen borta mot Östersund.
Malmös Erdal Rakip ger Malmö ledningen borta mot Östersund.

Dahlin räddade Malmö

ANNONS
|

Det fanns gott om potentiella matchvinnare på Jämtkraft Arena. Först Oscar Lewicki som skickade in 2–1 och såg ut att släcka hoppet för ett slitande Östersund. Sedan Ken Sema som i 90:e minuten kvitterade till 2–2. Några minuter senare Jamie Hopcutt i Östersund som fälldes och själv tog hand som straffen i minut 95.

Men den som fick sista ordet var i stället Johan Dahlin, målvakten i Malmö som greppade straffen och såg till att 2–2 stod sig trots kalabaliken på slutet som också innehöll röda kort och varningar.

ANNONS

- Jag vet inte vad som händer under bråken, jag ligger kvar och håller bollen. Men det ska vara lite känslor där tycker jag, säger Dahlin efteråt.

"Skönt att nypa den"

Han hade släppt in en straff och en frispark tidigare men när Jamie Hopcutt klev fram var Dahlin säkerheten själv.

- Det var skönt att få nypa den, den första straffen tror jag ska gå högre så den går under mig,

Dahlin räddade straff mot Djurgården som gav viktiga poäng där och en ny poäng nu gör att avståndet till just Dif är sju poäng.

- Farligt att tänka för mycket på det ännu, nu är det Elfsborg som gäller.

ANNONS

Tränaren Magnus Pehrsson säger i alla fall att laget sitter fortsatt i förarsätet när det kommer till guldracediskussion.

Underhållande match

Och alla var överens om att det var en av årets mest underhållande matcher.

- Det var en mycket intressant och underhållande match, det tror jag alla kan känna. Sen blir det mycket känslor mellan två bra lag. Man hinner bli besviken att vi inte vinner först, sen blir man glad för en poäng, summerade Pehrsson.

Han kan dock konstatera att hans nya målvakt Johan Dahlin kan bli guld värd nu i slutet.

- Han började väldigt starkt för oss och kommer in i spelet mer och mer. Det är ju en kvalitetsmålvakt vi tagit hem. Sen kan vi få ut ännu mer av spelet med fötterna, säger Pehrsson.

För Graham Potters Östersund gav en poäng fortsatt hugg på en topp 3-plats som innebär Europaspel nästa år.

ANNONS

- Det är en riktigt bra match, de börjar bättre men sen har vi en bra period. Mål förändrar mycket, det ser vi i dag. Jag tycker det är starkt av oss att komma tillbaka två gånger samtidigt som vi är besvikens att inte få tre poäng på slutet. Men Malmö förtjänar sin plats i toppen.

TT

ANNONS